608 436 941

Vyhodnocení hospodské soutěže

Autor: Bc. Matěj Průka | Zveřejněno: čtvrtek 20. června 2024 | 4x

Poslední otázka naší soutěže se ptala na to, jak se označoval předvánoční stánkový prodej během 50. a 60. let 20. století, konaný v sále Jožkoviny. Zcela logicky by se nabízely obě první možnosti, vánoční trhy nebo adventní jarmark. K této době se ovšem váže jiné označení, skrývající se pod možností (C): družstevní dny. Skutečně takto se přezdívalo předvánočnímu jarmarku, na kterém bylo možné sehnat hračky, obuv, oblečení i ovoce.

Správnou odpověď, kterou jsme vylosovali jako výherní, zaslal pan Jan Adam. Odměna pro vítěze bude opět připravena v místním Kulturním a informačním centru.

V závěru tohoto krátkého článku musím zároveň sdělit, že další otázka hospodské soutěže zadána nebude. Počet dorazivších odpovědí v poslední době výrazně poklesl a obávám se, že pokud bychom soutěž protahovali až do konce roku, nebylo by možno losovat, a tím pádem určit výherce. Již teď se totiž daly zaslané odpovědi spočítat na prstech jedné ruky…

Rád bych poděkoval všem, kteří se během uplynulého 1,5 roku do soutěží zapojovali. Každá zaslaná odpověď, ať už správná nebo nesprávná, mě vždy upřímně potěšila.