608 436 941

Kronikářská soutěž

Autor: mp | Zveřejněno: pátek 20. října 2023 | 6x

Desátá otázka kronikářské soutěže nás zavedla na úplný okraj Trhových Svinů, do horní části ulice Nové město. Podle dobové kroniky z 20. let 20. století byla na posledním domku umístěna cedule, která ve městě zakazovala žebrotu, a právě na tuto skutečnost jsme se minule ptali.

Tato cedulka ovšem již hodnou řadu let na domě nevisí a jak se ukázalo, není dnes téměř nikdo, kdo by o její existenci věděl. To dokazoval nízký počet došlých odpovědí, z nichž pouze jedna byla správná – poslala ji paní Marie Průková a dostala za svůj tip odměnu.

S koncem roku 2023 bude ukončena i tato soutěž, ale stále nám zbývají ještě dvě otázky a nyní předkládáme tu předposlední. Můžete jít najisto, ale i tipovat, protože šanci vyhrát má každý, kdo se trefí do jedné ze třech nabízených možností a odešle ji na níže uvedenou e-mailovou adresu.

OTÁZKA Č. 11:

Kdy byla definitivně ukončena výroba plastových hraček v Trhových Svinech?

a) 1986

b) 1996

c) 2006

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 20. listopadu 2023 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaného výherce poté zkontaktujeme, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu.