608 436 941

Hospodská soutěž

Autor: Matěj Průka | Zveřejněno: pondělí 20. května 2024 | 6x

V minulé hospodské soutěži jsme se ptali, na který hudební nástroj hrával pan František Felenda v lokále hospody Na Starej poště. Dudy ani tamburína to nebyly, ale čas od času vytáhl pan Felenda svůj vozembouch a postaral se o zábavu.

Myslím, že snad ještě vozembouchy jako takové neupadly zcela v zapomnění a že jste jistě již tento bicí nástroj někdy viděli. Jeho název je odvozen od způsobu hraní, tedy bouchnutí o zem. Současně s ránou se ozve i souzvuk dalších nástrojů připevněných k vozembouchu, mezi nimiž nechybí zmíněná tamburína (své místo má asi uprostřed hlavní dřevěné tyče) a různé zvonky a rolničky.

Správných odpovědí přišlo několik. Odměna tentokrát zamíří k paní Bohuslavě Baštové, jež byla vylosována jako výherkyně. Gratulujeme!

Otázka č. 6:

Jak se označoval předvánoční stánkový prodej pořádaný během 50. a 60. let 20. století v sále Jožkoviny?

a. Vánoční trhy

b. Adventní jarmark

c. Družstevní dny

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 20. června 2024 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaného výherce poté zkontaktujeme, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu.