608 436 941

Hospodská soutěž/3

Autor: Matěj Průka | Zveřejněno: pondělí 19. února 2024 | 7x

Minulá otázka hospodské soutěže se ptala na jméno hostince, který stával na horní straně trhovosvinenského Žižkova náměstí a na jehož místě byl v 70. letech vystavěn Hotel U Dvou čápů. Správnou odpovědí byla Jožkovina, jedna z nejslavnějších hospod našeho města, v níž se díky prostornému sálu mohla odbývat velká část místního kulturního dění. Na Jožkovině se pořádaly zábavy, plesy, trhy, koncerty, divadelní představení, výstavy a mnoho dalšího, a když se v Trhových Svinech řeklo, že se jde za kulturou, bylo téměř jisté, že cílem bude právě tento hostinec…

I tentokrát byla účast v soutěži příznivá, všechny zaslané odpovědi byly navíc správné, a o to napínavější pak bylo finální losování. Výherkyní se nakonec stala paní Jana Jurásková, které gratulujeme, a za účast děkujeme i ostatním soutěžícím. Kdo se bude chtít stát dalším vítězem, může zaslat odpověď na novou otázku.

Otázka č. 3:

Jak se jmenoval výletní hostinec na Červeném vršku, jehož provoz ukončil v roce 1942 ničivý požár?

a. Bosna

b. Amerika

c. Kanada

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 20. března 2024 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaného výherce poté zkontaktujeme, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu.