608 436 941

Hospodská soutěž/2

Autor: Matěj Průka | Zveřejněno: úterý 16. ledna 2024 | 16x

Měsíc opět utekl jako voda a my si nyní můžeme vyhodnotit hospodskou soutěž z minulého čísla Trhovosvinenských listů. Ptal jsme se, kterému místnímu hostinci se přezdívalo U Kopyta, a správným řešením byla Hospoda Na Starej poště v Husově ulici. Ta fungovala mezi 60. a 70. léty 20. století a provozní František Felenda byl původně ševcem. Právě podle jedné z jeho nezbytných pomůcek, ševcovského kopyta, se hospodě přezdívalo.

Byl jsem opravdu potěšen, že všechny odpovědi, které přišly, byly správné. O vítězi rozhodovala jako vždy náhoda a los tentokrát přisoudil výhru panu Pavlu Gališovi. Všem děkuji za účast a své štěstí můžete zkusit i tentokrát, kdy si položíme druhou otázku naší soutěže.

Otázka č. 2:

Který původní hostinec stál na místě dnešního Hotelu U Dvou čápů?

a. Jožkovina

b. Čáhovina

c. Glaserovec

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 20. února 2024 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaného výherce poté zkontaktujeme, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu.