608 436 941

Kronikářská soutěž

Autor: Matěj Průka | Zveřejněno: čtvrtek 20. července 2023 | 6x

Otázka červencové kronikářské soutěže zněla: „Tipnete si, ve kterém období 20. století byly zbourány tři domy v horní části Žižkova náměstí a byl vystavěn nový hotel?“ Správným řešením pak byla možnost B, tedy že domy byly srovnány se zemí v 70. letech, konkrétně v roce 1974. Stavba hotelu započala roku 1976 a otevření proběhlo o dva roky později. Několik soutěžících a pamětníků se domnívalo, že bourání začalo už koncem 60. let, nicméně se podařilo ověřit, že Jožkovina, jedna ze třech zdemolovaných budov a zároveň slavná svinenská hospoda, byla v provozu ještě v roce 1971 a koncem téhož roku došlo k jejímu uzavření.

Jako úspěšná řešitelka byla tentokrát vylosována paní Věra Popelová, které zároveň děkuji za účast, stejně jako ostatním soutěžícím.

OTÁZKA Č. 8:

Ve které místní části se dříve dobývala železná ruda?

A) Pěčín

B) Otěvěk

C) Třebíčko

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 20. srpna 2023 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaného výherce poté zkontaktujeme, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu.