608 436 941

Kronikářská soutěž

Autor: Matěj Průka, kronikář města Trhové Sviny | Zveřejněno: sobota 20. května 2023 | 17x

Na pátou otázku kronikářské soutěže, jež se ptala na produkty vyráběné v továrně bratří Pišingerů kolem roku 1920, přišla řada rozdílných odpovědí. Všechny možnosti v nabídce sice označovaly výrobky produkované v Trhových Svinech, ale jenom varianta A byla správná – bratří Pišingerové ve své továrničce v Trocnovské ulici připravovali šťávy, sirupy a ovocná vína. V podobném odvětví podnikal ve stejné době i Jan Pohanka, vystřídaný později doktorem Bohuslavem Budínským.

Dále uvedené paštiky a pomazánky se mnohem později připravovaly v Jihočeské Frutě a na knoflíky se specializovali známí svinenští podnikatelé Zemene a Stráský.

Konečné losování tentokrát přisoudilo výhru paní Soně Bubeníkové. Ostatní nemusejí zoufat a již nyní mohou zasílat odpovědi na šestou otázku.

OTÁZKA Č. 6:

Která trhovosvinenská ulice se dodnes lidově označuje Nedrtál nebo také Nýdrtál?

A) Nové město

B) Trocnovská ulice

C) Husova ulice

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 20. června 2023 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaného výherce poté zkontaktujeme, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu