608 436 941

Kronikářská soutěž

Autor: Matěj Průka, kronikář města Trhové Sviny | Zveřejněno: neděle 15. ledna 2023 | 31x

Byl jsem potěšen dobrou účastí v kronikářské soutěži za minulý měsíc. Správnou odpovědí na otázku bylo, že Branka se za minulého režimu jmenovala Leninova ulice. Zbylé dva názvy, tedy Masarykova třída a třída Rudé armády, jsou bývalými označeními Nového města, jak mi někteří také psali.

Jako výherce byl vylosován pan Ing. Václav Adam. Ostatním soutěžícím děkuji za účast, byl bych rád, kdyby se nevzdávali a pokračovali s námi dál. A zapojit se samozřejmě mohou i další spoluobčané a zájemci o trhovosvinenskou historii.

Nyní si zadáme další otázku. Nejsem si jistý, jestli i tentokrát půjdete „na jisto“, nebo budete spíše odhadovat, nicméně držím palce a těším se na vaše odpovědi.

OTÁZKA Č. 2:

Koncem 80. let 20. století se v Trhových Svinech hovořilo o výstavbě bikrosové dráhy. Kde měla být vybudována?

A) na Pergále

B) na Kojzroku

C) u čistírny odpadních vod

Odpovědi ve tvaru A, B nebo C posílejte nejdéle do 15. února 2023 na e-mailovou adresu kronikaTS@gmail.com a uveďte, prosím, i Vaše jméno a příjmení. Zasláním odpovědi souhlasíte s uveřejněním svého jména v TSL (v případě výhry). Vylosovaný výherce opět bude zkontaktován, aby si mohl v KIC Trhové Sviny vyzvednout drobnou odměnu.