608 436 941

Pozor na podvodné SMS

Autor: Bc. Milan Haleš, Odbor dopravy a silničního hospodářství | Zveřejněno: sobota 14. září 2024 | 5x

V poslední době se Odbor dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu Trhové Sviny často setkává s případy, kdy se občané přijdou na úřad dotázat, za jaký konkrétní přestupek jim přišla pokuta formou SMS zprávy na jejich mobilní telefon.

Chtěl bych zde důrazně upozornit občany, že žádný městský úřad ani žádný policejní odbor by účastníka řízení neinformoval o přestupku formou SMS. Po případném porušení zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu je povinností příslušného úřadu obce s rozšířenou působností kontaktovat provozovatele vozidla doporučeným dopisem s modrým pruhem, či do jeho datové schránky (pokud je vozidlo psané na fyzickou osobu a datovou schránku máte založenou pouze jako OSVČ – bude vás úřad kontaktovat formou klasického doporučeného dopisu, pokud nevlastníte druhou datovou schránku jako fyzická osoba).

Na tyto podvodné SMS zprávy tedy prosím nijak nereagujte, na žádný odkaz v nich neklikejte a s klidným svědomím je ze svého telefonu vymažte. Jde jen o další pokus podvodníků o získání vašich přihlašovacích údajů do internetového bankovnictví či údajů o vaší kreditní kartě.