608 436 941

Stručně, obrazem

Autor: | Zveřejněno: neděle 23. dubna 2023 | 21x

Převzato z facebook.com/mestotrhovesviny

Byla schválena II. etapa rekonstrukce fasády radnice, kdy se bude opravovat fasáda vedlejší budovy staré radnice i s podloubím. V rámci rekonstrukce fasády hlavní budovy staré radnice bylo již upraveno podloubí i se vchodem do radnice. Odstranili jsme všechny vitríny, kromě vitríny na smuteční oznámení, která zůstane zachována. Byla přemístěna úřední deska na budovu nové radnice a instalován nový informační panel městského kulturního střediska. Přehlednější informace z radnice můžete také najít na informačních panelech, které jsou zároveň úřední deskou. Cena rekonstrukce fasády I. etapy byla cca 700.000 Kč bez DPH z toho dotace ve výši 200.000 Kč. Cena rekonstrukce fasády II. etapy bude cca 900.000 Kč bez DPH z toho dotace ve výši 200.000 Kč.

Výměna starých vchodových dveří v domě s pečovatelskou službou za automatické posuvné. Po schválení rozpočtu na letošní rok jsme zadali objednávku na dodávku dveří a už máme hotovo! Náklady na výměnu dveří byly ve výši cca 150 tis. Kč. Dalšími podněty od nájemníků se budeme nadále zabývat. 

Novinkou v našem městě jsou chytré kontejnery na oděvy, obuv, bytový textil a knihy! Nové kontejnery naleznete v ulicích: Nábřeží Svatopluka Čecha - před sběrným dvorem, Bezručova – parkoviště u městského úřadu, Sídliště – vedle základní školy, Školní – parkoviště u restaurace Junior, Na Nivách – u stadionu, Budovatelská – naproti finančnímu úřadu, Rejta – u hřiště. Třídění textilu je nyní ještě pohodlnější a člověk díky němu může získat i něco zpátky. Více informací naleznete na stránkách https://textil-eco.cz/

Svépomocí jsme zhotovili novou vstupní bránu na hřbitově. Tímto děkujeme pracovníkům údržby městského majetku!