608 436 941

MAS Sdružení Růže podpořila talentované děti

Autor: | Zveřejněno: pátek 25. března 2022 | 61x

Oceněno 32 jednotlivců a 1 kolektiv

Po roční pauze z důvodů epidemiologické situace (COVID-19), kdy byla většina kulturních a společenských akcí omezena, se v polovině března sešlo přes sto padesát lidí v Kulturním domě v Trhových Svinech na slavnostním odpoledni spojeném s oceňováním talentovaných dětí „Talent v MAS“ pod záštitou Jihočeského kraje. Místní akční skupina Sdružení Růže ocenila výkony 32 jednotlivců a 1 kolektivu za jejich mimořádné výsledky na úrovni krajské, národní i mezinárodní v oblasti humanitní, technické, sportovní, umělecké a přírodovědné. MAS Sdružení Růže působí v regionu jižně od Českých Budějovic až po rakouskou hranici.

„Náš region není velký, ale máme být na co hrdí. Žije zde spousta šikovných, talentovaných a pilných dětí, a hlavně obětavých rodičů, trenérů a dalších, kteří jsou ochotní se dětem věnovat a jejich talent v nich rozvíjet “ řekla manažerka MAS Magdalena Chytrová „mnohé se mohou pochlubit medailemi z národních a evropských soutěží nebo i z mistrovství světa“. Chceme podporovat náš region a hrdost a lásku k místu, kde žijeme.

Nešlo tu jen o proslovy a rozdávání diplomů a cen, ale i o vystoupení oceněných, kdy zazněly hudební kousky ve špičkovém provedení dětských muzikantů. Když zaznělo úvodní vystoupení Sonáta F dur – I. věta Allegro od Bohumíra Fingera v podání Trio con corno z Trhových Svinů : Hubert Smolík – lesní roh, Marek Cibulka – violoncello, Tereza Klímová – klavír, byli dojati snad všichni. Účastníci si poslechli také malého a nadějného violoncellistu Ondřeje Malíka a velmi talentovanou Emu Královou, která Španělským tancem/arr. Berend:Soleares na kytaru rozvlnila celý sál. A při hře Nisi forte Jana Kaei Marka, kterou pro něho napsala M. Laštovičková, šel až mráz po zádech. Nádherná hra akordeonového dua DAL CUORE (Štěpánka Čermáková, Jan Kai Marek) na akordeon ohromila svojí profesionalitou.

„Je důležité, aby se mládež věnovala sportu a stejně tak je důležité, aby v tom byla podporována. Jedině tak můžeme plně rozvinout jejich talent. Ti nejlepší pak mohou reprezentovat a přivézt úspěchy z ME nebo MS. Pohyb by měl být nedílnou součástí nás všech a především mladých “ uvedl pro Jihočeskou televizi softballový trenér Michal Trtílek, který již řadu let trénuje a vychovává Ledenické Žraloky a společně se synem Tomášem v barvách národního týmu dovezl z Nového Zélandu bronzovou medaili z Mistrovství světa juniorů v softballu.

Dětem, ale i jejich rodičům, trenérům a učitelům poděkovali za krásné výkony starostka Trhových Svinů Věra Korčaková, předseda MAS SR Stanislav Malík i náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro venkov, zemědělství a památky Pavel Hroch.

 „Talentovaných dětí je hodně, ale jen ti opravdoví dříči mohou dosáhnout špičkových výkonů“, poznamenal Stanislav Malík, předseda MAS, „děti potřebuji kvalitní vedení a my si ceníme toho, že v našem regionu žijí lidé, kteří chtějí s dětmi pracovat, často ve svém volném čase, a dovedou v nich talent rozvíjet“.

Foto: https://ch-tech.rajce.idnes.cz/MAS_talent/

Více informací podá:

Ing. Magdalena Chytrová, tel: 608 608 334, manazer@mas.sdruzeniruze.cz

MAS Sdružení Růže, Žižkovo náměstí 107, Borovany

http://mas.sdruzeniruze.cz