608 436 941

Užijme si advent i Vánoce (covidu navzdory)

Autor: Redakce TSL | Zveřejněno: sobota 27. listopadu 2021 | 19x

Dlouhá léta si v době (před)vánoční navzájem přejeme pohodu, příjemné prožití svátečních dní, společné chvíle s rodinou, hodně zdraví, štěstí…

I když se nám to v loňském prosinci zdálo nepředstavitelné, i letošní Vánoce budou poznamenány covidem. Proto možná nastal čas ke všem obvyklým vánočním přáním přidat ještě nějaká nová. Jaká například?

Buďme k sobě v rodině/ na pracovišti/ na ulici a v obchodech milejší – stresu kolem nás neskutečně přibylo a obyčejné slušné chování, vlídné slovo, nebo aspoň chápavý úsměv potřebujeme všichni podstatně víc, než v minulých letech.

Doufejme, že vzdělání ani psychiku našeho žactva i studenstva (i jejich rodičů a učitelů) už neovlivní tak dlouhé období distanční výuky jako v minulém školním roce.

Přejme si, aby naše postoje k očkování, vládním opatřením a ke covidu obecně nenarušily to hlavní, co dělá z Vánoc tak krásné svátky – rodinnou soudržnost, radost z dětského úsměvu a ze společně stráveného času.

Adventní trhy sice letos nebudou, ale pořád ještě můžeme nakoupit příslušné ingredience a uspořádat rodinnou soutěž o nejlepší punč a při jeho popíjení si přát, abychom se znovu naučili radovat se z maličkostí.

Vážení spoluobčané, naši milí čtenáři a přispěvatelé, přejeme vám všem příjemné prožití Vánoc, hodně zdraví a naděje v lepší časy.