608 436 941

III. ročník Svátku sv. Václava na Buškově hamru

Autor: Bc. Matěj Průka | Zveřejněno: čtvrtek 15. srpna 2024 | 9x

Připadá mi, že člověk nestačí v novinách ani zhodnotit začátek letní sezóny, a ona najednou končí. Na Buškově hamru ji už potřetí budeme uzavírat svátkem sv. Václava, který připadá na sobotu 28. září. I letos můžete očekávat bohatý kulturní program.

Svatováclavský den bude zahájen úderem 13. hodiny, kdy začne zápis soutěžních týmů do Svatováclavského kvízu. Přijímat budeme jak jednotlivce, tak skupiny o dvou až pěti účastnících. V 13:30 hodin pak odstartujeme oblíbený Svatováclavský kvíz. Tematicky se bude zaměřovat, jak už je zvykem, na oblast Trhovosvinenska a Doudlebska, jednotlivé otázky zdůrazní regionální zajímavosti a zvláštnosti. Zatímco v prvním ročníku se zapojilo deset týmů, loni jich bylo již devatenáct. Bylo by skvělé, kdyby se podařilo číslo opět navýšit a přivítat mezi námi nové chytré hlavy.

Vyhodnocení kvízu je předběžně naplánováno na půl čtvrtou. Dosud žádný účastník neodešel s prázdnou a i pro týmy, jež obsadily poslední místa, byly nachystány odměny. Budeme se snažit, aby to tak bylo také v letošním roce.

Ještě před vyhodnocením výsledků bude k dostání pečené selátko, chybět nebude ani ukázka dravců a tvůrčí keramická dílna pro děti. O hudební doprovod se postará svinensko-stropnická kapela Sami sebou, která už v minulosti na hamru hrála. Tentokrát se na pódiu objeví po dvouleté tvůrčí přestávce, a o to víc si jejího vystoupení vážíme.

Všechny srdečně zveme a těšíme se 28. září na shledanou!