608 436 941

Podzimní koupání zahájeno

Autor: Alena Felendová | Zveřejněno: sobota 9. října 2021 | 29x

Po dlouhé době turisté našeho města a ženy z ČSŽ zahájili sezónu podzimního koupání v termálních lázních Bad Füssingu v úterý 28. září.

Ponořili jsme se do našeho oblíbeného termálního světa lázní Europa Therme, které se nacházejí nedaleko rakouských hranic 30 kilometrů jižně od Pasova. Termální pramen vyvěrá z hloubky 1000 metrů a má teplotu 56 °C.

Teplota vody se v bazénech pohybuje od 27 do 42 °C. Svou kombinací účinných látek je léčivá voda vhodná zejména při nemocech pohybového aparátu (např. při revmatickém onemocnění, artróze, onemocnění kloubů, nebo bolesti páteře).

Lázně Europa Therme zaujímají 3000 m² termální vodní plochy. Jedná se o lázeňský areál s 19 bazény, mnoha perličkovými koupelemi s masážními tryskami a vířivkami. K vodním atrakcím patří 120 metrů dlouhý kanál se silným proudem, který je v současné době v rámci hygienických opatření na stupni dva (proud není tak silný).

Hygienická opatření se týkají i dalších věcí. K návštěvě areálu je zapotřebí mít s sebou:

  • certifikát o očkování a kontaktní formulář,
  • masku FFP2 (od hlavního vchodu do šaten, poté lze masku nechat v šatně).

Při návštěvě lázní je zapotřebí mít také na paměti, že počet návštěvníků v sirném bazénu je omezen. Otevřené jsou všechny vnitřní i venkovní bazény se všemi perličkovými koupelemi a masážními tryskami.

Koupání jsme si opravdu užili , vyhřáli se v teplé vodě a nabrali sílu k dalším pohybovým aktivitám. Těšíme se na příští návštěvu lázní Europa Therme a rádi mezi námi přivítáme i Vás.

Podzimní termíny: čtvrtek 28. 10. 2021, středa 17. 11. 2021 a noční koupání středa 29. 12. 2021