608 436 941

...starosta Ing. David Štojdl

Autor: | Zveřejněno: pondělí 23. září 2024 | 14x

Děkujeme všem za zvládnutí povodní

Vážení občané,

chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na zvládnutí povodňové situace, která naše město a především místní část Nežetice zasáhla. V uplynulých dnech jsme byli svědky mimořádného nasazení a solidarity, díky čemuž se podařilo zabránit větším škodám a zajistit bezpečí našich obyvatel.

Naše velké poděkování patří dobrovolným a profesionálním hasičům, kteří od samého začátku neúnavně pracovali na záchraně majetku a ochraně lidí. Jejich nasazení a profesionalita byly obdivuhodné. Bez jejich pomoci by bylo mnohem těžší zvládnout tuto krizovou situaci.

Neméně důležité bylo zapojení našich rybářů, kteří svými znalostmi a zkušenostmi pomohli při regulaci toků a zajištění vodních ploch. Jejich rychlá reakce a ochota pomoci výrazně přispěly ke zmírnění následků povodní.

Také bychom chtěli poděkovat městské a státní policii za koordinaci evakuace a za zajištění bezpečnosti v době, kdy byla situace nejkritičtější.

Velký dík patří i zaměstnancům správy a údržby majetku, kteří neúnavně pracovali na zajištění jak obecního, tak především soukromého majetku. Za pomoci dobrovolníků naplnili cca 1400 pytlů s pískem, které byly následně rozvezeny jak ve městě, tak v místních částech.

Nemůžeme opomenout ani zaměstnance úřadu, kteří nabídli svou pomoc jako dobrovolníci při pracích v terénu, nebo při vyřizování hovorů na krizové lince, kde poskytovali důležité informace našim občanům. Díky jejich rychlosti a efektivnosti se podařilo zabránit zmatkům a zajistit plynulý průběh všech záchranných prací.

A v neposlední řadě patří velké poděkování všem dobrovolníkům, kteří přišli pomoci, ať už s evakuací, úklidem nebo jakoukoli jinou činností. Vaše ochota nezištně pomoci je důkazem toho, že i v těchto těžkých chvílích se dokážeme semknout a pomáhat si.

Ještě jednou velké DÍKY.