608 436 941

...radní Ing. Jan Kalena

Autor: | Zveřejněno: sobota 25. února 2023 | 32x

Pomocníci pro údržbu městau

Vizitkou města, a tedy i naší, není pouze vlastnictví nemovitostí, investice do infrastruktury, budov, zeleně atd. Důležité také je, jak se o tento majetek staráme.

Naše obec má s přilehlými osadními částmi poměrně rozsáhlé území, o které musíme pečovat. Oddělení údržby města nemá pro tyto účely dostatečně moderní vybavení. Právě z tohoto důvodu jsem velice rád, že jsme ze schváleného rozpočtu na rok 2023 mohli pořídit alespoň část potřebných strojů.

Po konzultaci s vedením Odboru správy a údržby městského majetku, Oddělením údržby města a Oddělením investic, byl na základě průzkumu trhu pořízen zánovní minibagr WACKER NEUSON ET18. V další fázi máme na základě průzkumu trhu schválen návrh na pořízení malého kloubového nosiče nářadí AVANT 530, který bude díky velkému množství adaptérů využíván ke každodenním komunálním činnostem. Tento zdatný pomocník by měl přijít již na jaře letošního roku a doufám, že ho budeme vídávat co nejčastěji. Letos máme v plánu pořídit ještě některé další vybavení, o kterém vás budeme samozřejmě také informovat.