608 436 941

V třídění odpadů jsme pořád nejlepší

Autor: Mgr. V. Korčaková | Zveřejněno: čtvrtek 29. září 2022 | 16x

Možná se vám tato zpráva zdá povědomá. Je to díky tomu, že v posledních letech si v soutěžích Jihočeši třídí odpady a Jihočeský krajský přebor vedeme stále výborně. V letošním roce jsme dokonce zvítězili v obou soutěžích. V soutěži Jihočeši třídí odpady jsou města a obce rozdělena do kategorií podle své velikosti. Trhové Sviny vyhrály v kategorii měst Jihočeského kraje od 2 000 do 7 000 obyvatel.

V soutěži Jihočeský krajský přebor jsou hodnocena města a obce z jednoho okresu, bez ohledu na jejich velikost. I v této soutěži jsme vyhráli s přehledem. Hodnocena je tu výtěžnost tříděného odpadu na občana. V našem městě to dělá 164,6 kg vytříděného odpadu na občana, v českobudějovickém okrese je to zdaleka nejlepší výsledek.

V soutěži Jihočeši třídí odpady se hodnotí více kritérií, i zde jsme zvítězili s poměrně velkým náskokem. Více informací najdete na webových stránkách tridenijedulezite.cz.

Tyto výhry mě vždy potěší, především proto, že třídění odpadu je velmi důležité pro náš život, pro životní prostředí a především pro naši budoucnost. Děkuji tedy všem, kdo třídí! Je to vaše vítězství!