608 436 941

Festival Karla Valdaufa a pátek před Valdaufem

Autor: Mgr. V. Korčaková | Zveřejněno: pátek 26. srpna 2022 | 70x

Letošní ročník festivalu byl skutečně výjimečný. Zažili jsme velké obavy z počasí – především na páteční dvojkoncert Aleše Brichty a kapely Děda Mládek Illegal Band byla předpověď počasí více než pesimistická. Nakonec se vyčasilo a na náměstí plné tančících a zpívajících návštěvníků ani nekáplo. Bylo to opravdu s podivem, protože všude okolo města vydatně pršelo, někde vítr i lámal větve.

V sobotu a v neděli se nám ale déšť nevyhnul. Pršelo ale vždy buď na začátku, nebo na konci programu daného dne. Většina kapel si tedy zahrála za příjemného počasí. I díky tomu jsme v letošním roce zaznamenali rekordní návštěvnost.

Bohužel ani v letošním roce se nemohl festivalu osobně zúčastnit pan MUDr. Karel Valdauf. Velice toho litoval, říkal, že po těžkém období dostal od svých dětí společnou dovolenou právě v době konání festivalu. Domluvili jsme se ale na společné schůzce během září. Zopakoval, že je velmi rád, že stále držíme tradici festivalu a že si práce města váží. Náš rozhovor byl velmi přátelský, bez jakékoli známky neshody. Opravdu není potřeba hledat problémy tam, kde nejsou.

Při tradičním loučení s festivalem jsem jako vždy pozvala návštěvníky na ročník příští. Každý rok se stanovuje termín festivalu až po dohodě s panem farářem, který na základě církevních pravidel stanoví termín pouti. Příští rok tedy bude tím výjimečným, poutní neděle připadá na 20. srpen, festival se bude konat tedy až poslední srpnový víkend.