608 436 941

Kompostéry III

Autor: Mgr. V. Korčaková | Zveřejněno: neděle 27. února 2022 | 42x

I na potřetí jsme se připojili ke společné žádosti o dotaci na domácí kompostéry, kterou jsme společně podali prostřednictvím Svazu měst a obcí Jihočeského kraje (SMOJK). Na základě vašich požadavků jsme tentokrát získali 100 větších kompostérů o objemu 1050 l. Žádost jsme podávali už v roce 2020, ale až nyní bylo vše vyřízeno a vysoutěženo ve výběrovém řízení. I tentokrát se jedná o kvalitní plastové kompostéry, které v zimě nepopraskají, se zárukou na pět let. Získali jsme pro vás tedy kompostéry v celkové hodně 477 tisíc Kč. Rada města schválila, že 15% spoluúčast, tzn. 71,5 tisíc Kč, doplatí město, pro zájemce tedy budou kompostéry zdarma.

Jak postupovat, pokud máte o kompostéry zájem?

Od 7. 3. 2022 je možné se hlásit na Městském úřadě v Trhových Svinech na odboru Životního prostředí (nová budova na náměstí, 1. patro). Budete potřebovat občanský průkaz a parcelní číslo zahrady, na které bude kompostér umístěn. Zahrada by měla mít velikost alespoň 200 m2. Ti, kteří už mají kompostér z první nebo druhé vlny, se mohou také registrovat, ale přednost budou mít ti, kteří zatím kompostér od města nemají.

Podle informací SMOJK by měly být kompostéry k dispozici nejpozději v květnu. Výdej kompostérů by měl proběhnout jako v předešlých letech, tzn. v areálu sběrného dvora.

Z vašich reakcí víme, že vaše zkušenosti s takto získanými kompostéry jsou velmi dobré. Doufám tedy, že i další várka kompostérů sníží množství biologického odpadu vyváženého na skládku a zároveň udělá radost svým majitelům, kteří získají kvalitní domácí kompost.