608 436 941

Covid opět ruší společná setkání

Autor: Mgr. V. Korčaková | Zveřejněno: středa 24. listopadu 2021 | 8x

Covid letos na podzim bohužel překonává i ty nejhorší predikce. V době uzávěrky tohoto čísla rozhodujeme o rušení všech programů, které se připravovaly na adventní čas. Vedou nás k tomu nejen vládou nařízená opatření, ale i zodpovědnost vůči zdraví našich občanů a mnohdy i skutečný zásah této nemoci.

Velice mě mrzí, že ani v letošním roce se nemůže uskutečnit Mikulášská nadílka. Vím, že hlavně čerti a andělé se velice pilně připravovali, ale snad se alespoň někde objeví. Je téměř jisté, že se situace do Vánoc nezlepší natolik, aby bylo možné se sejít na tradičních adventních akcích.

Covid zasáhl i do plánovaného slavnostního otevření nového Kulturního a informačního centra, které jsme přesunuli do přízemí nového úřadu na náměstí. Chtěli jsme vám při něm představit nejen nové prostory infocentra, ale i knižní novinky. Přesto vám návštěvu infocentra vřele doporučuji. Mimo jiné je možné si zde prohlédnut výstavu fotografií Trhové Sviny očima náctiletých. Tyto fotografie vznikly v rámci multimediálního tábora pořádaného Centrem komunitních aktivit Trhové Sviny.

Druhá výstava Sůl moře - Lenka Kuřilová představuje ilustrace žákyně výtvarného oboru ZUŠ F. Pišingera Trhové Sviny ke knize spisovatelky Ruty Sepetysové.