608 436 941

Festival Karla Valdaufa

Autor: Mgr. V. Korčaková | Zveřejněno: sobota 26. června 2021 | 135x

Rozhodnutí, zda v letošním roce uspořádáme festival Karla Valdaufa, záviselo pochopitelně jako v loňském roce na rozhodnutích vlády, jak budou omezeny kulturní programy v souvislosti s covidem. Současně jsme museli počkat na to, jak se bude řešit rekonstrukce náměstí a Trocnovské ulice. Jak jsem psala výše, do poslední chvíle nebylo jasné, zda rekonstrukce skutečně proběhne, a také jsme se museli čekat na výběr dodavatele stavby, abychom se s ním mohli následně dohodnout na harmonogramu prací. Naším požadavkem od začátku bylo, že bychom chtěli, aby se s rekonstrukcí náměstí začalo až po festivalu. S vítěznou firmou Strabag jsme se na tomto dohodli. I pro ně je z pohledu koordinace prací na celé stavbě výhodné začít s rekonstrukcí náměstí až od září.

Na co se tedy můžete letos těšit?

Protože jsme měli velmi mnoho pozitivních reakcí na prodloužení festivalu i na jeho žánrové rozšíření, zopakujeme tedy to, že k tradičnímu programovému modelu přidáme sobotní dopoledne pro děti a páteční „nedechovkový“ večer.

Nebudou chybět místní a osvědčené kapely, jako je Podhoranka, Babouci, Jižani a Kumpanovi muzikanti. Sobotní večer bude patřit tanečnímu orchestru z Českých Budějovic Fordance orchestra.

Klasickou perličkou nedělního odpoledne „z jiného soudku“ bude kapela TOP Band, se kterou vystoupí Roman Vojtek a Daniela Šinkorová.

Největší lákadlem na sobotní dopoledne věnované především dětem bude osvědčený Michal Nesvadba a také kouzelník a iluzionista Martin Čejka.

Věřím, že v pátek vás na náměstí přiláká Laura a její tygři a kapela Sto zvířat.