608 436 941

„Na písknutí běžíte, jo?“

Autor: Za SK Rychlé Šelmy  Hana Klocová | Zveřejněno: sobota 21. září 2024 | 14x

Pokud bych měla určit větu, kterou řeknu za lekci nejčastěji, je to rozhodně tato.

I moje děti, když mě parodují, tak tam často zní „běháme!“, nebo „pojďme to řešit férově“. A tak jsme poznali, že jsme na začátku září opět odstartovali naše kurzy. Po týdnech administrativy jsem se konečně jako trenérka postavila před děti a rodiče a rozjeli jsme první pololetí tohoto školního roku.

Na náš klub jsem neskutečně hrdá a už teď ráda dávám do placu, jak jsme začínali a že třeba v tělocvičně jsem byla na začátku šťastná za pět, šest dětí. Nyní v tělocvičně na Šelmách máme plnou kapacitu třicet dětí a k tomu systém náhradníků. Plnou kapacitu máme i v Koťátkách do tří let a i v Tygřících do pěti let. I tam nám dobře fungují náhrady. Nejstarší kategorie Lišek zůstala uzavřenější skupinou (9 dětí), ale popravdě, v červnu jsme ani nedoufali, že ji otevřeme. Každá kategorie dětí je úplně jiná, ale máme velkou radost, že z lekcí nám chodí s úsměvem a těší se na další.

Pro velký zájem každý týden zveřejňujeme na našem facebooku a instagramu SK Rychlé Šelmy volná místa (po předchozích omluvách), kdy přednost mají přihlášení náhradníci, a následně oslovujeme veřejnost. Proto si nás hlídejte, kdybyste chtěli někdy nárazově unavit děti. Cena lekce je 100 Kč a lze ji platit hotově, nebo QR kódem.

Snažíme se pro naše děti dělat maximum a vymýšlíme to, co by se líbilo i nám jako rodičům, takže na začátku října naše venkovní Šelmy čeká focení v pohybu od trhosvinenské fotografky Petry Ferenčíkové, později pohybová pohádka o Princezně Cvičce, kdy děti tvoří děj a kulisy, halloweenský speciál na komunitní zahradě, nebo maškarní v tělocvičně.

V rámci Rychlých Šelem děláme i pohybové programy pro mateřské školy a skupiny, kdy bych ráda vyzdvihla spolupráci s Dětskou skupinou Včelka v Trhových Svinech, kam se vždy ráda vracím. I v tomto pololetí nás čeká několik lekcí a mně je velmi líto, že tak brzy už nás čeká zima a venkovní hodiny tak až do jara utichnou.

Ale nebyli bychom to my, kdybychom zas nevymysleli něco nového. Takže pokud už teď si říkáte, co budete s dětmi dělat v zimních dnech, tak nebojte, Šelmy určitě zas něco vymyslí. Už teď jsme dali „našim“ rodičům vědět, že bude existovat věc s názvem „Šelmy po zavíračce“, kdy budeme využívat „oken“ v počasí i v zimě a velmi rádi se budeme setkávat i tak. A nebude to muset být vždycky jen o běhání.

Závěrem bych ráda zdůraznila, že všechny děti jsou neskutečně šikovné a vždy hledíme, že cokoliv si vymyslíme, to dokážou s prstem v nose (někdy doslova) splnit. Můj manžel mě vždy v nápadech brzdí se slovy „vždyť jsou malí, sniž to/dej tam schodek/zkrať to/zpomal“ a já vždy na to reaguji – ne, oni to dají. A dají. Protože jim prostě a jednoduše věříme.

Děkujeme, že podporujete děti ve zdravém pohybu a přejeme krásné podzimní dny.