608 436 941

Prázdniny jsou na dohled

Autor: Hani | Zveřejněno: neděle 12. května 2024 | 6x

Nestihli jsme ani mrknout a rok se nám překulil do června. A že to byl zásadní školní rok. My v Rychlých Šelmách si dost často přijdeme spíš jako rosničky, než šelmy, protože venkovní aktivity máme jako hlavní. Ne vždy nám počasí přálo, ale úspěšně jsme zavedli náhradní hodiny, na které se musí rodiče s dětmi přihlašovat. Je to takový trénink na nový režim od září. K tomu se dostanu za chvíli.

Než tam ale dojdeme, tak bych ráda zmínila náš Den Země na Velkém rybníku, který jsme uspořádali na konci dubna. Lokalita Velký rybník je pro mnohé lákavá, proto jsme se rozhodli vyměnit jeden pátek tělocvičnu právě za ni. Bylo to příjemné osvěžení do našich tradičních lokalit a rozhodli jsme se, že tam občas zkusíme dát i náhradu našich lekcí. Zahráli jsme si plno her tematicky zasazených do biologie, ekologie, nebo environmentálního prostředí. Nakonec jsme rozestavěli stanoviště, děti s rodiči si vyzvedli tajenku a mohli se pustit do luštění a plnění sportovních úkolů. Cílem křížovky nebylo vědět všechno, ale prožít pěkné chvíle s rodinami, proto jsme se nebáli pustit do otázek, které nebyly vyloženě pohádkové. Někomu jsme občas zamotali hlavy, ale v krásných časech to zvládli všichni. Za odměnu přihlášené děti dostaly certifikát o tom, že i ony přispěly výsadbě stromu. Strom jsme díky organizaci Home for Trees zakoupili hned druhý den a doufáme, že bude růst do zdraví jako symbolika našich dětí.

Nebyli bychom to my, kdybychom neudělali nějaký speciál i na konec školního roku. Úplně poslední tělocvična v ZŠ Trhové Sviny vychází na 28. června a my se těšíme se speciálním letním programem a dárečky. Kdo má o památeční dárek pro dítě zájem, hlaste se na mail skrychleselmy@email.cz. Do předmětu napište „poslední tělocvična“ a do zprávy jméno dítěte.

A jak jsem naznačila na začátku, prázdniny se blíží pomalu, ale jistě. A pro nás to znamená ten dlouho avizovaný předěl. Konec šolichaní, jak bych řekla já. Teď už jedeme vážně. Od září fungujeme jako každý jiný sportovní klub (od května patříme do Českého atletického svazu), tedy bude nutná přihláška (většinou). Na základě tohoto jsme vymysleli Přihláškový den. Proto pojďte za námi přijít na Velký rybník v Trhových Svinech, v sobotu 15. 6. od 16:00. Za každou přihlášku máte od nás v kiosku zmrzku zdarma. Bude připravena menší dráha a třeba si i něco zahrajeme. Jako ukázka budou připraveny naše klubová trička, která si můžete objednat, ať mají děti od září v čem běhat.

Od září se budou venkovní lekce (Koťátka, Tygříci, Lišky) otevírat pouze při předchozím přihlášení. Tzn. před začátkem pololetí vyplníte přihlášku a vyberete si styl plateb (permanentky, nebo jednorázové platby na místě). Na otevření jednotlivých kurzů je nutné, aby se sešlo alespoň pět přihlášek (příklad - Tygříci - pět dětí). Pokud už ale budou otevřeny, můžou nováčci samozřejmě přijít i v průběhu. Na začátku každé lekce bude probíhat prezence, kdy si děti odškrtám, případně doplním nově příchozí, takže doporučuji chodit alespoň pět minut předem.

Tělocvična v pátek zůstává v každém případě, ale i tam bude prezence probíhat a bude rozhodně výhodnější si ji předplatit. Viz ceník, kde je vše vysvětleno. Každé přihlášené dítě, respektive zákonný zástupce, bude dostávat informační maily, případně bude založena whatsapp skupina pro každou jednotlivou kategorii. Budeme informovat o změnách, náhradách, speciálkách. Speciální hodiny budou placeny zvlášť, ale pozor, jako bonus pro ty, kteří budou mít permanentku na všechny lekce v kategorii na celé pololetí, jsme se dohodli, že tyto děti budou mít speciální akce (s odměnami, vysvědčení, certifikáty...) zdarma. Stačí organizátorovi zamávat před nosem "zlatou" permicí. Vzala jsem za vás kalkulačku a v případě, že byste vzali permanentku na celé pololetí v tělocvičně, tak to vychází na cca 45 Kč/hod, v případě "poloviční" pak 65 Kč/hod a každá další pak za 50 Kč/hod. Venkovní lekce pak celý kurz 56 Kč/hod, poloviční pak 75 Kč/hod a každá další pak 50 Kč. Máme výhodový systém, mrkněte na ceník. Snažili jsme se udělat vše výhodně, sami máme malé děti, tak víme, jaká je realita.

Veškeré informace najdete na stránkách (jak webových, tak fb) našeho klubu SK Rychlé Šelmy. Těšíme se na všechny děti a zážitky s nimi.

Za Rychlé Šelmy