608 436 941

Sportovní hala praskala ve švech

Autor: Michaela a Naďa Hálovy | Zveřejněno: úterý 23. dubna 2024 | 14x

Trhovosvinenský pohár 13. 4. 2024

Do našeho město zavítalo 138 gymnastek ze 14 oddílů startujících v 10 kategoriích.

V sobotu 13. 4. 2024 se opět konal ve svinenské sportovní hale tradiční 26. ročník závodu ve sportovní gymnastice. Zúčastnilo se ho 138 gymnastek ze 14 oddílů startujících v 10 kategoriích. Závod i s rozcvičeními probíhal od 7 do 17 hod.

V pátek, když se závod připravoval, si organizátoři vybrali svoji dávku smůly, protože se vše komplikovalo - vytekla a rozbila se tiskárna, nedařilo se vymazat odhlášené gymnastky atd. V den závodu , navzdory 13 v datu, vše probíhalo dobře.

Již druhým rokem rozhodčí rozhodovali na prostných a kladině na dvě komise, takže se tím závod hodně urychlil. Bohužel na bradlech a na přeskoku byla pouze jedna komise, protože nebylo dost rozhodčích. Naštěstí tato dvě nářadí bývají odcvičena mnohem rychleji a závod se nezdržel. Rozhodčí zadávali srážky a výslednou známku rovnou do počítačů. Odpadla tak práce počtářek a složité zadávání známek ručně do počítače. Známky se trenérům a závodnicím zobrazovaly projektorem na plátně.

V průběhu závodu se gymnastky mohly zúčastnit také výtvarné soutěže, aby jim čas, kdy nesoutěžily, rychleji uběhl. Novinkou byly letos opravdové stupně vítězů, které byly jiné roky nahrazovány švédskými bednami. Dřevěné stupně nám zapůjčil oddíl rekreačního sportu.

Zahájení závodu, první sestavy a rozhovor s trenérkou M. Fialovou natočila Jihočeská televize. Všichni účastníci závodu se již v neděli mohli na reportáž podívat v televizi. Video je ke shlédnutí také na stránkách FB - Město Trhové Sviny ze 14. 4. 2024.

Na přípravě a na průběhu závodu se jako vždy podílelo velké množství přátel sportovní gymnastiky. Všichni si zaslouží velké poděkování.

Sponzorů jsme neměli mnoho a o to více si jejich finanční a jiné pomoci vážíme.

Děkujeme firmě Hobby Market pana L. Mišky .

Děkujeme Městu Trhové Sviny, které nám přispělo na občerstvení rozhodčích a pracovníci technických služeb přepravili potřebné nářadí ze školní tělocvičny do haly a zpět. Oddíl volejbalu nám zapůjčil stoly a židle. 

Z našeho oddílu se závodu zúčastnilo 21 gymnastek: Tisoňová Šárka (1., VS6C), Prachařová Martina (3., VS6C), Zemanová Adéla (8., VS5C), Koprnová Dominika (14., VS4C), Fialová Daniela (3., VS4B), Steinbauer Melisa (5., VS4B), Pitálková Terezie (8., VS2A), Weiserová Eliška (9.,VS2A). Kategorie VS1B: Vávrová Kristýna 3., Husová Klaudie 4., Felendová Tereza 8., Kohoutová Tereza 9., Kuželová Lucie 11., Ondrejátová Lenka 18., Kamenská Aneta 20., Trávníčková Jana 21.

Balíková Viktorie (VS1A, 17.), Steinbauer Frances (VS1A 16.), Stašková Monika (VS0B, 10.), Janáčková Alexandra (VS0B, 11.), Godányová Natálie (VS0B, 12).

Celkově můžeme snad letošní ročník hodnotit jako úspěch a doufáme, že se nám bude minimálně stejně dobře dařit i příští rok.