608 436 941

Jaro – kytičky, včelky, kuřátka a Rychlé Šelmy

Autor: Hani | Zveřejněno: středa 20. března 2024 | 8x

Duben je pro mnohé z nás pouze typicky jarní měsíc. Možná má někdo narozeniny, možná nějaké výročí. My jsme se Šelmami na duben čekali vlastně už od listopadu, kdy nám skončily venkovní lekce. Ač mám program v tělocvičně ze srdce ráda, pohybu na čerstvém vzduchu se nic nevyrovná. Od ledna se snažím zaříkávat počasí, protože sice s dětmi sneseme zimu, ale sníh už je na dráze poněkud sporný. A v minulých letech jsme už s počasím zažili ledasco. Nezbývá tedy než dál doufat, že nám bude přát krásné počasí.

Než ale přišel duben, tak jsme museli zabavit děti ve vnitřních prostorech. A myslím, že nám to uběhlo, doslova. V únoru jsme využili Valentýna a s tygrem Emilem udělali Týden lásky. Valentýn vyšel na středu, a abychom tento den nějak ozvláštnili, vyhlásili jsme na našich stránkách, že kdo si uloví Emila a udělá s ním fotku, dostane valentýnskou odměnu. Kdo nás nepotkal ve středu, nemusel smutnit, šanci na fotku s tygrem měly děti i na klasické lekci v pátek. Na přání jsme přišli i domů. Emil je zkrátka žádán všude. Kdo splnil podmínky, dostal další týden perníček za odměnu. Jen byla škoda, že i přes upozorňování spousta rodin fotku nepořídila a některé děti to potom mrzelo. Sledujte nás na facebooku (SK Rychlé Šelmy). Dáváme tam veškeré akce dostatečně dopředu. Byla by škoda přijít o odměnu.

V březnu jsme se rozhodli zkrátit čekání na venkovní lekce akcí nazvanou Prvojarní speciál na dráze. První jarní den jsme se tedy rozhodli udělat venkovní lekci navíc a přivítat jaro běháním s dětmi. Dvacátého března se nás na dráze sešla spousta a bylo (asi i mnou vymodlené) pěkné počasí. Krásně teplo a více méně slunečno. Jsem velmi ráda, že jsme stihli všechny hry a aktivity, které jsem nachystala. Byla to třeba hra na slepovanou, „požár, bomba, vichřice, povodeň“, jako had jsme překonali překážky, vyzkoušela jsem děti, jak jsou na tom po zimě s kondičkou, roztřídili jsme vajíčka do hnízd, zkusili si střelby vejcem na pohyblivý cíl, nemohla chybět dráha, tentokrát i se skluzavkou a pohádkou o prvním jarním dni Krtečka. Ale nebylo to tak jednoduché, i při pohádce jsme trochu vyklepali nohy. Za odměnu byla obvyklá razítka a jako symbol jara a Velikonoc i čokoládová vajíčka.

Využili jsme tedy toho, že ve středu jsme trénovali venku a pátek jsme se rozhodli věnovat rodičům. Proběhla vůbec první informativní schůzka, kde jsme oznámili vize na nový školní rok, protože dojde k mnohým změnám. Teď ale platí, co jsme již dali vědět na začátku roku, a to - venkovní a vnitřní lekce do konce června 2024.

Konec března se nesl v duchu Velikonoc a my jsme vyvěsili úplně první stezku v naší režii. Stezka začínala u Velkého rybníka, měla cca 1,5 km a 8 stanovišť se sportovními úkoly. Novinkou byl taky QR kód, pod kterým jste mohli najít zajímavosti o Velikonocích.

Březen byl také ve znamení jednání a schůzek. Z čeho máme velkou radost, je to, že můžeme spolupracovat s Dětskou skupinou Včelka pod vedením Bc. Kateřiny Matějkové. Zdejší děti čekají dvakrát měsíčně Hýbánky se Šelmami. Další radost nám udělalo i sdělení, že naše děti budou rády podporovat i větší seriálové závody. Hned v první polovině dubna nás tak čeká závod Runtour v Českých Budějovicích, kde pod námi přihlášené děti běží za polovinu ceny startovného. Dále pro nás velký krok – navázali jsme spolupráci s městem Trhové Sviny a od 8. do 12. dubna se i my zúčastňujeme s našimi aktivitami týdne zdraví ke Dni zdraví. A už teď můžu říct, že to není spolupráce poslední…

S venkovními lekcemi na venkovní dráze (multifunkční hřiště, ulice Tovární) začínáme v pondělí, 8. dubna od 16:00, kdy startují nejmenší děti (Koťata 2-3 roky), hned ten den navazují lekce Tygříků (3-5 let) a to od 17:00 do 18:00. Dále pokračujeme ve středu Liškami (5-7 let) od 16:00 do 17:15. Nadále zůstává páteční tělocvična ZŠ Trhové Sviny pro všechny Šelmy (2-7 let) od 16:00 do 17:00. Ještě pro toto pololetí jsme zachovali to, že děti mohou přicházet kdykoliv, nemusí se přihlašovat předem a příspěvek je dobrovolný. Chceme dopřát všeobecnou sportovní přípravu co nejvíce dětem a rádi bychom, aby s námi pak pokračovali i v kurzech od září. Přáli bychom si, aby se na základě tohoto pololetí sami rozhodli, že s námi chtějí běhat dál.

Tak si držme palce, aby nám ty první lekce vyšly tak, jak si přejeme, a těšíme se na setkání s vašimi dětmi!

Za SK Rychlé Šelmy -