608 436 941

Trhovosvinenská padesátka

Autor: Jirka Steinbauer a Luboš Marek | Zveřejněno: středa 20. března 2024 | 22x

10. ročník dálkového pochodu

Jubilejní ročník, 2 trasy - 55 a 108 km, poslední dubnový víkend

Čas rychle utekl, s přípravou pochodu jsme téměř u konce a můžeme se s vámi opět po roce vydat na cestu.

Ani se nechce věřit, jak ten život letí; 26. - 28. 4. 2024 nás čeká již 10. ročník pochodu. Těší nás váš zájem o náš pochod. Účastní se nejen místní, ale přijet k nám do Trhových Svinů (projít či proběhnout se) má chuť pomalu celá republika, loni dorazili i dva účastníci ze zahraničí. Zájem o trasu dlouhou 108 km je dost slušný, přeci je to kousek cesty. Tady oceňujeme prví tři ženy a muže, ale letos jsme se rozhodli ocenit ještě nejstarší ženu i nejstaršího muže.

Přihlásil se opět pan Václav Filip (ročník 1955, Rudolfov), který šel i loni za krásný čas 24:53:05 hodin. Při přihlášení jsem mu sdělil, že bude opět nejstarší a zaslouži si nějakou cenu. Jenže za 14 dnů se přihlásil ještě starší pán, Karel Trávník (ročník 1952, Libušín). Chvíli nato se ozval pan Václav Filip, který už věděl, že již není nejstarším účastníkem. Zdál se mi smutný, tak jsem ho ujistil, že připravíme dvě stejné ceny pro oba - pokud dojdou do cíle - že to si jistě zaslouží oba dva. Tak je vidět, že v každém věku se dá ujít i přes 100 km. Samozřejmě, jedná se o jedince, málokomu to zdraví dovolí, bohužel, přesto ale pohyb je půl zdraví, jak říkají lékaři. 

Start uděláme hromadný v pátek večer 26. 4. 2024 ve 22:00 hodin z restaurace Junior. Na přání pomalých ( řečeno plazů), chodce pustíme na start o hodinu dříve a tím si i uvolníme místo v restauraci, protože kapacita je omezující. Tady budou čtyři občerstvení a nad ránem oblíbený řízek s chlebem (snad ještě teplý), máme slíbeno, že nám pan hospodský bude smažit po půlnoci od od 2:00 -9:00 hodin, cíl bude uzavřen v neděli 28. 4. na 9:00.

Trasa 55 km je jasná - ta bude 27. 4. 2024 startovat ze Žižkova náměstí. Přesné místo bude určeno v den pochodu podle počasí: od kašny nebo z podloubí. Start bude zase libovolný od 6:00 – 9:00 hodin, ať se netvoří na kontrolách a u občerstvení fronty a můžete vyjít podle svého přání a možností.

Cíl bude na Buškově hamru od 12:30 do 24:00 hodin. Z toho vyplývá, že je dostatek času i pro toho, kdo vyjde až v 9:00 hodin. Přesné informace a pokyny budou na stránkách pochodu www.pochodsviny.cz v dubnu, stejně tak i trasa, kam vás letos protáhneme.

Občerstvení: Domanín (polévka) a Jílovice (chléb s pomazánkou) - zde bude zase libovolný nápoj, ať podpoříme zase nějakou hospůdku, samozřejmě ovoce, řez, čokoláda, voda, coca - cola. Koláčky od Míši Šímové budou také, prý i slaný štrůdl - uvidíme, co nám napeče. Letos je možnost posledního přihlášení do 24. 4. 2024, času na přihlášku bylo dostatek od února, pak už se musíme věnovat přípravě pochodu a organizaci na startu i v cíli. Těšíme se,