608 436 941

Připravit, pozor, startujeme!

Autor: Za SK Rychlé Šelmy - Hani | Zveřejněno: sobota 17. února 2024 | 8x

Leden bývá dost často označován za nejméně oblíbený měsíc v roce. Je po Vánocích, do jara ještě daleko. Myslím, že my s dětmi jsme si ho ale nakonec docela užili.

V novém roce jsme zahájili běžecké tělocvičny 12. ledna. Do konce roku jsme měli (spíš upozorňující) věkové omezení tři až pět let, od ledna jsme rozšířili hranice, a to od dvou do sedmi let. Dětské běhání v tělocvičně samozřejmě probíhá odlišně od toho venkovního, a tak jsme si tuto změnu mohli dovolit. Stejně se ale moc těšíme na duben, kdy to bude venku rozdělené a můžeme zase vymýšlet program věkově na míru. No, ale ta tělocvična, ta má stejně svoje kouzlo.

Uvítali jsme spoustu nových tváří a myslím, že i dost z nich nadchli. Snažíme se různě měnit obsah, ale to hlavní stále zůstává – rozběhání formou her, rozcvičení různými styly, sprinty podle témat, překážková dráha a vyklusání. Takhle to zní vyloženě idylicky, a když si píšu plán, říkám tomu trénink ve vakuu. S dětmi naživo je to pak úplně jiná jízda a častokrát musím improvizovat. Takže z jedné hry mám hru najednou úplně jinou. A víte co? To mě na tom baví úplně nejvíc. I já pak můžu popustit uzdu fantazii a musím zapnout to své dětské já.

Leden letos vnímám pozitivně i proto, že v jeho půlce nám přišlo vyjádření od soudu, že jsme již spolek a můžeme se oficiálně nazývat SK Rychlé Šelmy.

Vytvořili jsme webové stránky sk-rychle-selmy.estranky.cz, kde jsme se snažili obsáhnout veškeré informace o našem sportovním klubu, lehce pak pozměnili facebookové stránky a taky zase o něco rozšířili vybavení a materiály na cvičení. Malý krůček pro člověka, ale velký pro mě je taky to, že už nemusím trénovat s mladší dcerou na zádech, ale taky už běhá s námi. Na našich dětech jsou vidět milníky, které jsme si stanovili a že ta hranice dvou let má docela smysl. Nejlepší lednovou investicí, krom pronájmu, je bez debat laminovačka, která mi zachránila spoustu materiálů před dětskými nožičkami a hlavně mikrofon. Ten mi asi zase zachránil hlasivky. I když mi většinou děti krásně spolupracují, tak štěbetání na druhé straně tělocvičny už jsem jen tak nepřekřičela. S mikrofonem už se těším i ven. Na dráze totiž aktivně s dětmi běhám, takže se asi pobavíme všichni. Za co jsem velmi vděčná, je to, že sponzorství nám poskytlo ZOO Dvorec, ještě jednou moc děkujeme!

Rozhodně nejvíc připravovanou akcí byl Pololetní běžecký speciál, který sice byl plánovaný na druhého února, ale tak nějak jsme ho zařadili ještě pod leden, v rámci konce pololetí. Rozhodli jsme se, že chceme dětem ten konec pololetí nějak ozvláštnit, pro většinu to bylo úplně první vysvědčení z nějaké akce, takže jsme plánovali a pilovali detaily. Na tuto akci byla výjimka v rámci přihlašování. Kdo přihlásil svoje dítě, nebo děti předem, měl jejich jméno rovnou vytisknuté a vysvědčení zalaminované. Na toto vysvědčení si pak děti a rodiče lepili puntíky za každé splněné stanoviště. Kdo měl hotovo, přišel na kontrolu k Hance a ta mu za odměnu dala dárek v podobě sušenek. Vysvědčení pak mohly děti o víkendu ukázat na pokladně v ZOO Dvorec, kde pak měly vstup zdarma. Vydařený trénink jsme zakončili diskotékou, kde to některé děti pořádně rozbalily. Škoda, že to uteklo tak rychle. Víc jak čtrnáct dní příprav a za hodinu a půl je to hotovo.

Zkrátka, ty pátky jsme si zamilovali a pro mě, která s dětmi trénuje, už je to vyloženě srdeční záležitost. Děkuji, že své děti podporujete ve zdravém pohybu.

Moc ráda vás i vaše děti uvidím – každý pátek od 16:00 do 17:00 v tělocvičně Základní školy Trhové Sviny, a tak jak se loučíme s dětmi: Třikrát ahoooj!

Za SK Rychlé Šelmy - Hani