608 436 941

Trhovosvinenská padesátka 2023

Autor: Těšíme se na vás zase po roce, Jirka Steinbauer a Luboš Marek | Zveřejněno: úterý 21. března 2023 | 38x

Ten čas tak rychle utekl - přišlo jaro, duben a nastal čas na pochod Trhovosvinenské padesátky, který má svoje místo poslední dubnový víkend, což letos vyšlo na 28. 4. – 30. 4. 2023.

Veškeré informace k pochodu budou na stránkách pochodu www.pochodsviny.cz během dubna. U trasy 52 km oceníme jen nejmladšího účastníka (holka/kluk) a nejstaršího účastníka (paní/pán) za jejich odvahu a snahu ujít něco delšího. U dlouhé trasy oceníme tři nejlepší ženy a muže, tam to bereme už jako závod.

Máme přislíbeno, že se k nám přijede z Prahy projít na dlouhou trasu pan Jiří Hofman (ročník 1970), který má v nohách 971 stovek. S dálkovými pochody začal přesně v květnu 1989, a to znamená, že musel ročně zvládnout 28 takových pochodů s daleko vyšším převýšením i drsnějšími podmínkami, než jsou u nás - Novohradské hory mají malé kopce okolo 1000 metrů a v dubnu už panuje optimální počasí na stovku.

Vždy po nějakém delším projití, pochodu či proběhnutí je pro každého nejkrásnější ten pocit, že vše zvládl, že v pořádku dorazil do cíle a má to za sebou. O takových pocitech nejlépe svědčí fota z cíle.