608 436 941

Z Veselí se holky vrátily veselé

Autor: Michaela Hálová | Zveřejněno: neděle 20. listopadu 2022 | 42x

V sobotu 19.11. 2022 se konal první postcovidový krajský přebor družstev ve sportovní gymnastice pro Jihočeský kraj a kraj Vysočina. Závodu se zúčastnilo 94 závodnic, což je jeden z nejvyšších počtů na kraj. Závod organizoval oddíl Spartak Sezimovo Ústí ve spolupráci s oddílem TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí. Ke konání soutěže byla využita sportovní hala ve Veselí nad Lužnicí.

Za náš oddíl se zúčastnilo 10 závodnic rozdělených do 3 družstev v kategoriích VI. liga a V. liga. Družstvo může tvořit maximálně 6 závodnic a minimálně 3. Na každém ze 4 nářadí startují 4 závodnice a započítávají se 3 nejvyšší známky.

Velmi dobře si vedlo již zkušenější družstvo A v kategorii VI. liga, které skončilo na 2. místě. Družstvo tvořily závodnice: Klaudie Husová, Kristýna Vávrová, Terezie Kohoutová a Lenka Ondrejátová. Družstvo B skončilo na čtvrtém místě. Pro některé závodnice v tomto družstvu to byl první závod. Družstvo tvořily závodnice Aneta Kamenská, Laura Pavlová a Beata Nováková.

V kategorii V. liga soutěžilo jen jedno družstvo ve složení Terezie Pitálková, Daniela Fialová, Melisa Steinbauer. V této kategorie panovala vysoká konkurence v podobě čtyř družstev z oddílu Merkur České Budějovice, která obsadila první tři místa. Jedno z družstev Českých Budějovic se nám podařilo porazit a závodnice z Trhových Svinů skončily na 6. místě.

Z trenérů se o naše gymnastky staraly Zdenka Tisoňová, Eliška Pitálková a Karolína Jenknerová. Mezi rozhodčími náš oddíl zastupovala Michaela Hálová. Celkově si děvčata tento závod velmi užila. Závody týmů se ve sportovní gymnastice konají jen jednou ročně, a proto jsou zajímavou zkušeností.