608 436 941

Svinenskou gymnastiku reprezentovali Pája a Kája

Autor: N. Hálová | Zveřejněno: neděle 13. listopadu 2022 | 8x

V neděli 6.11. 2022 se v Českých Budějovicích konal Krajský přebor mužů ve sport. gymnastice. Za náš oddíl startovali pouze dva kluci v kategorii VS1. Byli to Pavel Kašpárek a Karel Koloňuk. Oba závodníci netrénují dlouho a na závod jeli hlavně sbírat zkušenosti. Úspěchem bylo to, že celým závodem dokázali projít, na každém nářadí předvedli, co se už naučili. Nejhůře dopadla hrazda, ale jinak kluci mile překvapili svými výkony. Na jaře už budou více natrénovaní a na závodě už nebudou úplní nováčci. V této kategorii startovalo 23 závodníků.

Naši starší gymnasté se závodu nemohli zúčastnit. Náročnost povinných sestav ve vyšších kategoriích je velká a klukům chybí tréninky z doby covidové.

Na KP jsme mohli vidět našeho bývalého závodníka Eduarda Pitálka, který od září letošního roku trénuje v Merkuru ČB. Eda závodil v kategorii VS2. O náročnosti těchto sestav svědčí i fakt, že v této kategorii letos závodili v Jihočeském kraji pouze 3 gymnasté - Eda mezi nimi vybojoval 2. místo. Ve vyšší kategorii VS3 byli 4 borci, všichni z TJ Merkur ČB.