608 436 941

Fotbalové prázdniny

Autor: Zdeněk Krauskopf | Zveřejněno: pondělí 18. července 2022 | 44x

V týdnu od 11. do 15. července 2022 se hned devět hráčů našeho Spartaku zúčastnilo fotbalového kempu pořádaného společností Jihočeský fotbal, z. s. v areálu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Na rozdíl od předešlých ročníků se letošní kemp konal pro všechny kategorie společně v jednom termínu.

Všichni hráči obdrželi na úvod společné dresy se jmény a byli rozděleni do třech tréninkových skupin. Mladší, starší a brankáři.

Hráčům se po celý týden věnovali zkušení trenéři, mj. Grassroots trenér Jan Starý z OFS České Budějovice a Richard Mazanec z Českého Krumlova nebo trenéři Fotbalové akademie Radim Pouzar a Jiří Hrbáč. Brankářům se po celý týden věnoval zkušený Jiří Prokeš ze Strakonic, který sám vede brankářskou akademii ve Strakonicích.

Obsah tréninkových jednotek byl poněkud odlišný od klasického klubového soustředění. Na tomto kempu mají jeho organizátoři snahu mladým, a někdy i hodně malým, hráčům ukázat cvičení, se kterými se ve svých mateřských klubech nesetkávají, opravit různé technické nedostatky. Snahou tedy je udělat cvičení tak, aby program účastníky bavil a motivoval do další činnosti.

Vedle praktických aktivit byla součástí programu i teoretická příprava. Ta spočívala v několika besedách o správném denním režimu, vhodné stravě. O pravidlech a práci rozhodčího si s kluky přišel popovídat Jiří Pečenka, který působí v I. fotbalové lize jako asistent a také jako videorozhodčí u tzv. VARu.

Všichni, včetně těch, kteří už na kempu byli, se od začátku těšili na středeční návštěvu prvoligového stadionu SK Dynamo zejména proto, že do zázemí v tribuně se nelze běžně dostat. A zase nebyli zklamáni. Oproti loňskému roku v útrobách tribuny objevili několik novinek. S profi hráči se ale tentokráte nepotkali, neboť ti byli na soustředění v rakouském Kaprunu.

Novinkou v programu byly středeční zápasy s hráči Jihočeské fotbalové akademie na hřišti u ZŠ v ul. E. Destinnové. Byla to sice utkání pro zpestření programu, ale i tak hráči na hřišti udělali vše pro vítězství. Těm mladším se to nakonec povedlo, bohužel starším vítězství uniklo, ale i tak to splnilo svůj účel a fotbal vyhrál na všech frontách.

Zpestřením kempu byl určitě i úterní příjezd známého sportovního redaktora Kamila Jáši z Jihočeské televize, a tak si naši malí fotbalisté mohli vyzkoušet i neformální tiskovku.

Při pátečním hodnocení kempu obdrželi všichni účastnický certifikát a další drobné ceny.

Zvláštní ocenění pak obdrželi i vítězové různých dovednostních soutěží. V jednotlivých tréninkových skupinách organizátoři také vyhodnotili ty, kteří podle nich projevovali nejvíce snahy se něco naučit.

Jednu takovou z individuálních cen si odnesl i ,,náš“ Jirka Šafránek.

Chtěl bych tak poděkovat rodičům zúčastněných hráčů za to, že umožnili účast svých kluků na kempu a věřím, že klukům jeho absolvování pomůže v jejich dalším sportovním růstu.

Hezký zbytek letních prázdnin a mnoho sil do fotbalové sezony 2022/2023 přeji všem trhovosvinenským fotbalistům!!!