608 436 941

Eda je přeborníkem kraje

Autor: N. Hálová | Zveřejněno: neděle 19. června 2022 | 33x

Koncem května proběhl v Č. Budějovicích krajský přebor ve sportovní gymnastice mužů. Závodu se zúčastnili 4 závodníci z oddílu SG. Byli to K. Namjak, M. Donát , L. Horelica a E. Pitálek. Přesto, že Eda Pitálek poprvé startoval ve vyšší kategorii mladší žáci, zacvičil výborně, obsadil první místo a získal titul přeborník kraje.

Tímto výborným výsledkem se Eda nominoval na Mistrovství ČR které se konalo 18.6. v Brně. Nutno poznamenat, že Eduard byl v této kategorii jediným startujícím za Jihočeský kraj. V Brně Eda předvedl pěkné a vyrovnané výkony. Jenom hrazda nevyšla podle našich a Edových představ. V konkurenci závodníků z velkých měst a velkých oddílů jako je např. Brno, Praha, Zlín, Ostrava aj. skončil náš závodník na pěkném 44. místě z 55 závodníků.

V družstvu, kde byl zařazen Eda, panovala příjemná závodní atmosféra. Přestože se kluci neznali, tak se navzájem povzbuzovali a chválili.

Oddíl gymnastiky děkuei trenérce a zároveň mamince paní Elišce Pitálkové, že závod na tak vysoké úrovni s Edou úspěšně absolvovala. A na záver věta z úst našeho mladého závodníka: "Mamí, mě to tak baví!!!"