608 436 941

Trhovosvinenská padesátka

Autor: Jirka Steinbauer a Luboš Marek | Zveřejněno: sobota 21. května 2022 | 94x

Zhodnocení a především poděkování

Poslední dubnový víkend dne 22. 4. – 24. 4. 2022 proběhl již 8. ročník pochodu, na který vystartovalo celkem 241 účastníků, což je krásné číslo startujících. Do cíle z tohoto počtu nedošlo pouhých 30 účastíků. Poděkování patří všem, kteří vystartovali v tom nejistém a v pátek i děštivém počasí, děkujeme za hojnou účast. Nejen na trasu 110 km, ale taktéž i na trasu 54 km je v nepříznivém počasí už třeba trochu sil - je to přeci kousek cesty..

Na trasu 110 km v pátek 22. 4. 2022 ve 22:00 hodin od kulturního domu vystartovalo 24 chodců (respektive běžců) a do cíle nedorazilo 8 z nich. Tady oceňujeme jen první místo - ženou a mužem, kteří doběhli najednou, byli Gabriela Švaříčková (1974, Č.Budějovice) a Martin Hrubý (1973,Č.Krumlov) v čase rovných 16:00 hodin, gratulujeme .

Na trasu 54 km vystartovalo mezi 6.00 – 9:00 hodinou ze Žižkova náměstí od kašny 217 pochodujících a běžců, cíle jich nedorazilo 22. Prvním a absolutním vítězem byl Jiří Študlar (1976, Rudolfov u ČB) s časem za 5:40 hodin, první ženou byla Alice Flíčková (1970, Zliv) s časem 6:51 hodin, gratulujeme.

Na této trase ale oceňujeme také nejstaršího a nejmladšího účastníka z řad žen i mužů. Nejstarší ženou pochodu byla naše pravidelná účastnice paní Marta Sokolíková (1961, Trhové Sviny) s časem 11:12, nejstarším mužem pan ing. Miroslav Kolár (1941, Praha -  ale rodák z Trhových Svinů), čas 13:44. Tento účastník si pochod nadělil dodatečně k 80. narozeninám a šel s námi i 1.ročník na 55 km v roce 2015. Jednalo se o nejstaršího účastníka za celých 8.ročníků pochodu. Gratulujeme a přejeme hodně zdraví do dalších let oběma účastníkům.

Nejmladší žena byla slečna Dominika Filisteinová (2008, Trhové Sviny), čas 14:15 hodin, nejmladším mužem i účastníkem letošního ročníku byl klučík Martin Brůha (2012, Ledenice), čas 14:29 hodin. Gratulujeme ke zvládnutí celé trasy, pro tak mladé účastníky je to neskutečný výkon.

Poděkování sponzorům : Vedení města Trhové Sviny - dotace Živé město, Jihostroj Velešín a.s. - strojírenství, GPN - strojírna s.r.o. - p. ředitel ing.Jiří Šimek, Jednota TERNO Trhové Sviny - p. ředitel Bc.Miroslav Konfršt, pani vedoucí Eliška Joklová , Stavitelství Beneš s.r.o. Trhové Sviny, p. tajemník ing. František Kolář - Trhové Sviny, Miroslav Steinbauer - soukromý zemědělec, Řeznictví Blažek - Borek u ČB (škvarková pomazánka),Míša Šímová Nová Ves u ČB (koláčky + slané pečivo), Cukrářství Jana Čížková Trhové Sviny (zákusky), Město Trhové Sviny – zapůjčení sálu na zázemí startu 110 km a cíle pro obě trasy.  Děkujeme a vážíme si vaší pomoci při této sportovní akci.

Poděkování všem. kdo na pochodu pomáhali Na startu: Maruška Marková - za mnoho krásných fotek, na nichž se snad najde každý z účastníků - jsou na stránkách www.pochodsviny.czLibuška Hamadejová, Terezka Špilauerová - občerstvení trasa 54 km; Hospůdka Na návsi ve Vidově, p. Bc. Pavel Vebr - za polévky a jeho restauraci za umožnění občerstvení, obsluze - Eva Švamberková;  Miroslav Steinbauer, Tereza Špilauerová - doručení koláčků a slaného pečiva od Míši Šímové. Občerstvení trasa 110 km - Hospůdka Dolní Stropnice, p. Petr Hort -  příprava chlebů + libovolný nápoj,obsluze Jarmila Turková - za otevření v sobotu pro trasu 54 km ráno od 9:00 hodin; starosta Lipí p. ing.Jiří Krčmář - povolil možnost občerstvení na autobusové zastávce v Kaliště u Lipí; obsluha Roman Pytelka (ten to měl nějtěžší ze všech) - občerstvení ráno od 3:00- 8:30 hod. venku v zimě a děšti; Restaurace V Podskalí Hluboká nad Vltavou, paní Veronika Vlasáková - za polévky, obsluha Patrik Faktor;  Lišovská PIZZA p. Daniel Šmejkal - za polévky, obsluha Dana Haláčková; Hotel ALF v Borovanech, paní Vladislava Weisfeitová - možnost občerstvení + libovolný nápoj v hotelu, obsluha Andrejka a Robert Kossiovi; řeznictví Blažek - škvarková pomazánka; rodina Candrova -  za pokračování občerstvení pro trasu 110 km od 24:00 – 4:00 hod. u nich doma.

V cíli: p. Jiří Čajan - příprava sálu + ochotná pomoc ve všem, co jsme potřebovali; paní Zdeňka Vretosová s rodinou -  klobásy, řízky a vzornou starost o všechny kdo došli do cíle; naše pomocnice Libuška Hamadejová, Terezka Klímová, Terezka Špilauerová, Maruška Marková;  paní cukrářka Jana Čížková - výborné zákusky, sladká tečka na závěr pochodu; Domeček, keramické dílna - medaile (kdo se přihlásil později, budou pro každého od června připravené k vyzvednutí); paní Mgr. Hanka Halešová - pomoc s přípravou článků do Trhovosvinenských listů; paní Simonka Rolínková - provedení účetnictví pochodu; kamarád Ladislav Hruška - zapůjčení pivních setů na start (+ byl připraven v nouzi pomoci, kdyby bylo něco zapotřebí) , paní Zdeňka Hrušková - propagace v Jihostroji Velešín. A nakonec velké díky kolegovi Luboši Markovi za skvělou přípravu na start i cíl, přípravu fotek na stránky a pěknou péči o naše stránky pochodu www.pochodsviny.cz, kde vše naleznete.

Tak za rok snad na viděnou, a to poslední dubnový víkend 28. 4 . – 30. 4. 2023. Připravíme trasu přes Novohradské hory a Terčino údolí, něco okolo 52 km a 105 km. Pokud to půjde, tak dáme 20 km trasy v Rakousku, u pochodu 105 km i kopce .

Přejeme vám všem pěkné léto a hlavně pevné zdraví.