608 436 941

Trhovosvinenská padesátka

Autor: Jirka Steinbauer a Luboš Marek | Zveřejněno: čtvrtek 20. ledna 2022 | 51x

8. ročník

Jsme v plné přípravě dalšího, již 8. ročníku dálkového pochodu Trhovosvinenská padesátka. Chtěli bychom vás pozvat na procházku po Trhovosvinensku a Českobudějovicku.

Letos nepůjdeme rozpracovanou trasu na Novohradsko, do kopců, jak jsme loni slibovali, protože covidová doba je nejistá, vstup do Rakouska není na místě a nechceme kvůli možným zákazům a omezením přijít o tak krásná místa, jako je Nebelstein (1017 m n.v.) a Mandelstein 874 (m n.v.) 

Přišlo nám několik vašich přání a dotazů na dlouhou trasu - uděláme ji tedy dlouhou cca 110 km, do vnitrozemí, obejdeme celé České Budějovice horem až ke Hluboké nad Vltavou. Tam přejdeme Vltavu a půjdeme pomalu nazpět k domovu do Trhových Svinů.

Nechceme trasu dlouhou přes 100 km zase zrušit a do nekonečna ji odkládat. Samozřejmostí je druhá trasa cca 50 km, co signalizuje již název pochodu. Letos ji připravíme v délce 53 km, což je pohodový celodenní výlet, zdolatelný i volnou chůzí pro nejpomalejší účastníky. Jinak je na každém, jaké tempo zvolí, jestli půjde či poběží, časový limit je plánován na klidnou procházku, na této trase budou zase dvě občerstvení.

Akce se bude konat poslední dubnový víkend 22. 4. - 24. 4. 2022

Veškeré informace jsou již nyní a budou stále průběžně upřesňovány na stránkách pochodu www.pochodsviny.cz 

Vše je ve stadiu příprav, hlaste se co nejdříve, ať můžeme zajistit medaile a jiné potřebné věci k pochodu. Doufáme, že nová trasa bude pro vás zase něčím zajímavá, těšíme se opět po roce na výšlap spolu s vámi všemi.