608 436 941

8. Krajský  přebor mládeže v Allkampf-Jitsu 2021 v Českých Budějovicích

Autor: Martin Hermann,  předseda oddílu Sebeobrany AKJ | Zveřejněno: středa 1. prosince 2021 | 66x

V sobotu 27. listopadu 2021 na Krajský přebor mládeže v Allkampf - Jitsu (dále jen AKJ) do Českých Budějovic přijeli nejmladší závodníci z osmi oddílů a škol AKJ. Postupový závod na MČR pořádal oddíl TJ karate Nové Hrady a konal se v areálu Sportovního klubu policie v České Budějovice. Tento areál nabízí možnosti pro soutěže v úpolových sportech. Na přebor se přihlásilo osmdesát čtyři závodníků z ŠBU Most, ŠBU AKJ Plzeň, AKJ Pumy Lázně Toušeň, AKJ Panthers Sokol Písek, BeBrave Academy AKJ Vodňany, SKP České Budějovice, Sebeobrana AKJ na ZŠ v Trhových Svinech a pořádající oddíl TJ karate Nové Hrady.

Z důvodu vládních nařízení se při zahájení soutěže nekonal tradiční slavnostní nástup všech účastníků a uvítacích projevů hostů, také počet doprovodu závodníků byl omezen a soutěž se musela obejít bez diváků. Dalším opatřením byl netradiční způsob soutěže v jednotlivých soutěžních kategoriích, které se ihned po dokončení všech disciplín vyhlásilo na daném zápasišti a účastníci celé kategorie se po vyhlášení medailstů opouštěli tělocvičnu.

Pole startujících bylo rozděleno do jednotlivých kategorií podle stáří a získaného stupně technické vyspělosti soutěžících Kyu (barevné pásky na kimonu) od dětí až po juniory do patnácti let věku. Celé klání nastartoval tzv. „Turnaj bílých pásků“, ve kterém soutěžili nejmladší bojovníci v disciplině randori. Tohoto turnaje se mohou zúčastnit děti již od 5 let, které nemají získaný stupeň technické vyspělosti (barevný pásek na kimonu). Dále se pokračovalo soutěží mladších žáků, kteří závodí rovněž pouze v disciplině randori a starších žáků, kteří již soutěží ve dvojboji – randori a tameschi wari.

Z oddílu sebeobrany AKJ při ZŠ Trhové Sviny zvítězil v kategorii mladších žáků Martin Viktorin, stříbrnou příčku v téže kategorii obsadil Jakub Lenc. V kategorii mladší žákyně do 9. Kyu zvítězila Anežka Dvořáková. V kategorii starší žákyně do 9. Kyu obsadila stříbrnou příčku Radka Tisoňová. V kategorii mladší žákyně od 8. Kyu zvítězila Markéta Česáková, druhé místo v této kategorii obsadila Blanka Leitgebová. První místo v kategorii juniorek obsadila Eliška Dvořáková a stříbro si domů odvezl junior Josef Filipčík.

Soutěž i přes některá omezení měla pěkný průběh a lze říci, že všichni předvedli skvělé sportovní výkony a zaslouží velikou pochvalu za to, že celý rok (mimo nucené přestávky, kdy byla sportoviště uzavřena a nemohli jsme cvičit) pod vedením svých trenérů pilně trénovali.

Blahopřeji medailistce k zisku cenných kovů, všem závodníkům za vzornou reprezentaci a děkuji rodičům za podporu všech soutěžících. Děkuji skvělému organizačnímu týmu a rozhodčím, bez kterých by se soutěž samozřejmě nedala pořádat.

Veliké díky patří všem našim sponzorům, bez kterých by nebylo možné tuto sportovní událost zorganizovat. Významnou pomoc poskytl Jihočeský kraj v podobě grantu na podporu 9. Krajského přeboru v AKJ. Soutěž podpořilo věcnými dary pro nejlepší závodníky Jihočeské letiště, pan Martin Houser Elektroinstalace a firma Petrášek - potisk textilu.