608 436 941

Svinenští žáci na fotbalovém kempu v Č. Budějovicích

Autor: Michal Průcha Internetový portál Jihočeský fotbal   hlavní organizátor kempu | Zveřejněno: čtvrtek 22. července 2021 | 75x

V loňském roce si internetový portál Jihočeský fotbal připomínal 15 let své existence. Výročí oslavil prací, konkrétně uspořádal pro různé věkové kategorie žáků formou příměstského tábora dva týdenní fotbalové kempy. Jejich konání nezabránila ani protikovidová opatření. A protože ohlas malých fotbalistů a jejich rodičů byl příznivý, rozhodli se organizátoři, i přes nejistý vývoj pandemie a časté změny v přijímaných opatřeních, pustit do přípravy jejich 2. ročníku.

Ze Spartaku Trhové Sviny se kempů v loňském roce zúčastnili 2 hráči - Zdeněk Krauskopf a Lukáš Svoboda. V letošním prvním běhu pro ročníky 2007 – 2010 to letos z Trhových Svinů bylo již hráčů šest! K již jmenovaným se přidali Dominik Filka, Tomáš Lavička a bratři Ondřej a Štěpán Pickovi.

Do druhého běhu pro ročníky 2011 – 2014 z Trhových Svinů do areálu Jihočeské univerzity na Dlouhé louce v Č. Budějovicích dojížděli Matyáš Przbyla a Štěpán Zachař.

Kemp není koncipován jako klasické předsezonní soustředění. Snahou organizátorů je mladým hráčům ukázat nejen zajímavá cvičení, hry apod., ale také jim trochu přiblížit další věci, které s tréninkem souvisejí, např. denní režim, stravovací návyky, pitný režim, zásady rozcvičení. Diskuze se také vedly nad vlastní odpovědností ke svému vzdělávání. Účastníci se rovněž z úst Radima Pouzara dozvěděli o práci fotbalové akademie a pobesedovali s bývalými prvoligovými hráči Rudolfem Otepkou a Jaromírem Plockem.

Praktickou i teoretickou část programu zajišťovali okresní a krajští trenéři mládeže FAČR pod vedením zkušených fotbalových trenérů Ladislava Bernáta a Jiřího Krauskopfa. Zvláštní pozornost byla letos při prvním běhu věnována brankářům, kterým se po celý týden věnoval Jiří Prokeš ze Strakonic

Praktické a teoretické tréninkové jednotky byly doplněny třešničkou na dortu, kterou bezpochyby byla návštěva stadionu SK Dynamo Č. Budějovice. Kluci si prohlédli nejen zázemí, které hráči v útrobách tribuny mají, ale proběhli se i po pažitu připraveném na novou ligovou sezonu. Byli také prvními návštěvníky nově instalovaného muzea, které připomíná bohatou historii SK Č. Budějovice.

Svinenské zastoupení bylo silné nejen početně. V závěrečné dovednostní soutěži brankářů se Štěpán Picek umístil na druhém místě a Lukáš Svoboda na místě šestém.

Zvláštní ocenění, cenu fair play, obdržel Krápa, neboli Zdeněk Krauskopf, který upozornil trenéra na to, že v jedné dovednostní soutěži byl o malý kousek horší než jeho soupeř, a pomohl tím trenérovi správně určit postupujícího.

Přes nepříznivé předpovědi meteorologů proběhl první týden v příznivých podmínkách. Druhý týden už byl bezproblémový i ze strany meteorologů. Věřím, že hráči si vedle dresů s vytištěnou přezdívkou na zádech (nahlašovali předem), certifikátu za absolvování kempu a řady cen za různé soutěže, odnesli i množství příjemných prožitků a vzpomínek. Alespoň takový dojem mám z dotazů rodičů na konání kempu v příštím kalendářním roce.

Chtěl bych všechny svinenské účastníky pochválit za příkladnou reprezentaci TJ Spartak Trhové Sviny. Děkuji jim za letošní účast a těším se na shledání příští rok.

P. S. Více informací a fotografií z obou týdenních kempů naleznete na www.jihoceskyfotbal.cz nebo facebooku Jihočeský fotbal.