608 436 941

Trhovosvinenská padesátka

Autor: Jirka Steinbauer a Luboš Marek | Zveřejněno: sobota 19. června 2021 | 130x

Dne 22. 5. 2021 proběhl již 7. ročník pochodu

V úvodu článku je třeba poděkovat naší paní starostce Mgr. Věrce Korčákové za možnost uskutečnit start pochodu ze Žižkova náměstí. Původně jsme chtěli startovat na volném prostranství někde mezi kašnou a horní částí náměstí, ale pro vydatný déšť jsme se přesunuli před radnici do podloubí. Tam jsme vše zvládli bez promočench startujících nebo rozmočených startovních listin. Pro všechny zde byl dostatek místa k přípravě startu do deště, což nám hodně moc pomohlo. Snad vše proběhlo v pořádku a ranním startem z podloubí jsme nikoho z našich spoluobčanů nijak neomezili. Děkujeme.

Na trasu 51 km vystartovalo mezi 6.00 – 9:00 hodinou 226 pochodujících/běžců/ - to je krásné číslo a nárůst proti loňsku a navíc ještě v dešti. Velmi nás to překvapilo, ale zároveň i moc potěšilo. Děkujeme za hojnou účast a snad se vám u nás na pochodu v Trhových Svinech líbilo a za rok opět přijdete - připravíme pro vás jinou trasu.

Do cíle nedošlo jen 14 účastníků. To nebylo vysoké číslo, když vezmeme v úvahu, že trasa byla středně náročná a v týdnu před pochodem ji počasí změnilo spíše na náročnějšší.

Vystartovalo 84 žen a 142 mužů. Jako první absolutní vítěz byl Štěpán Vondrášek (1980, Č.Budějovice) s časem rovných 5 hodin, první žena Alice Flíčková (1970. Zliv) s časem 7:58 - gratulujeme. Nejstarší ženou byla naše pravidelná účastnice paní Marta Sokolíková (1961, Trhové Sviny) čas 12:28, nejstarší muž pan Petr Dvořák (1950, Č.Budějovice) s časem 10:24. Gratulujeme a přejeme hodně zdraví.

Nejmladší žena Eva Bartošová (2007, J. Hradec) měla čas 13:30, nejmladší muž Jiří Němeček (2010, Ostrolovský Újezd čas 14:39). I jim gratulujeme; letos přišlo na start i několik osob mladších 18 let, což nás také potěšilo. Jsme rádi, že na nejdelší trasu nechodí jen střední věk (51 km je už kousek cesty), ale celé věkové rozmezí účastníků.

Poděkování sponzorům:

Vedení města Trhové Sviny - dotace živé město, Jihostroj Velešín a.s. - strojírenství, GPN - strojírna s.r.o. - p. ředitel ing.Jiří Šimek, Jednota TERNO -Trhové Sviny, Michaela Šímová - salon Mladé, Stavitelství Beneš s.r.o. - Trhové Sviny, Miroslav Steinbauer - soukromý zemědělec, Mgr. Martina Veselá - kamarádka, Řeznictví Blažek - Borek u Č.B. škvarková pomazánka, Koláčky – slané pečivo Míša Šímová Nová Ves u Č.B, Cukrářství Ludmila Homolková - Trhové Sviny, TJ SPARTAK -Trhové Sviny půjčení zázemí pro cíl na hřišti. Děkujeme a vážíme si vaší pomoci při sportovní akci.

Poděkování všem, kdo na pochodu pomáhali : Na startu : Libuše Hamadejová, Barbora Toulová, Vendula Vomáčková a Martin Brožka. Veronika Janečková - fotografie ze startu i cíle. V Kaplici: Vedení města Kaplice - obzvlášť panu tajemníkovi ing. Lukáši Bodnárovi, panu Sedláčkovi za polévku a jeho restauraci za umožnění občerstvení, obsluze - Zdeňka Mojhová, Vendula Vomáčková a Miroslav Steinbauer. Dodání koláčků a slaného pečiva od Míši Šímové. V Ločenicích: panu Jílkovi s maželkou, za libovolný nápoj a umožnění občerstvení na hřišti. Obsluze ve složení Andrejka Kossiová, Robert Kossi a Barbora Toulová. Řeznictví Blažek za dodání škvarkové pomazánky. V cíli: TJ SPARTAK - pan ing.David Štojdl a Jan Gažák za umožnění cíle na hřišti. Obsluze - pan František Valter s rodinou, za klobásy a j za to, jak se o všechny hezky postarali. Za evidenci přicházejících a vše v cíli - Libuše Hamadejová, Zdeňka Mojhová, Vendula Vomáčková a Martin Brožka. Paní Ludmile Homolkové za výborné zákusky sladkou tečku na konec. Paní Mgr. Hance Halešové za přípravu článků do Trhovosvinenských listů, Simonce Rolínkové za provedení účetnictví pochodu. Domečku - keramická dílna za medaile na památku pro pochodující a došlé do cíle. Zdeňce Hruškové a Ladislavu Hruškovi za pomoc kolem pochodu, SK Rejta za půjčení pivních setů. Všem, kdo nám zaslali fotografie z trasy pochodu. Na konec popřeji kolegovi Lubošovi Markovi, aby úspešně v září dokončil školu a měl už více času na pomoc s organizací pochodu. 

Tak snad už příští rok poslední dubnový víkend 22. 4 . – 24. 4. 2022 připravíme tu slibovanou stovku, máme v plánu (již dříve připravovanou) trasu na 112 km a 52 km přes Novohradské hory a cca 20 km přes Rakousko.

Na stránkách pochodu www.pochodsviny.cz máte fotografie a výsledky. Děkujeme, přejeme všem hodně zdraví, hezké léto a trénujte na trasu 112 km, bude to přeci jen už kousek cesty. Budeme se na vás moc těšit.