608 436 941

Odešel Václav Heidinger

Autor: Vzpomínají kamarádi z redakční rady TSL | Zveřejněno: sobota 17. srpna 2024 | 9x

*12. 6. 1947 – †16. 8. 2024

Rozloučili jsme se s dlouholetým členem redakční rady TSL.

Jen velmi těžko se přijímají zprávy o odchodu lidí, které znáte celý život, setkáváte se s nimi a rádi trávíte čas v jejich společnosti. S velkým smutkem jsme se smiřovali s odchodem pana Václava Heidingera, který z tohoto světa odešel v pátek 16. srpna 2024 ve věku 77 let. 

Pan Václav Heidinger zanechal v Trhových Svinech hlubokou stopu, ať už jako vedoucí odboru vnitřních věcí na MěÚ Trhové Sviny, nebo jako člen redakční rady Trhovosvinenských listů. Během dlouhých let strávených v redakci TSL nás těšil svými články o zvycích v jednotlivých ročních obdobích, doplněných vzpomínkami rodičů, sousedů a známých. Optimismus, který byl pro jeho texty jedním z hlavních pilířů, vystihoval i Václava. Nevzpomínáme si, že bychom ho někdy viděli ve špatné náladě; vždy byl přátelský, dobrosrdečný a projevoval velký zájem o všechno, co se kolem něho dělo.

Jednou se Václav zmínil, že by rád nechal otisknout všechny své články z Trhovosvinenských listů, a sborník, který by byl jimi tvořen, by pak věnoval svým příbuzným a známým. Osud však nedovolil, aby své dílo dokončil.

Václav Heidinger byl také spolehlivým pamětníkem a uchovával řadu vzpomínek nejen na svou rodinu a všechny vzdálené příbuzné, ale i na život v Trhových Svinech. Je velká škoda, že už se ho na nic nemůžeme zeptat. Předal nám mnoho informací, ale mnoho jich zůstalo nevyřčených, a spolu s ním tak odešel i další kus trhovosvinenské historie…

Václave, děkujeme Ti za všechno, budeš nám tady chybět.