608 436 941

Studenti nezapomenou

Autor: Marie Poláková, Vladana Hallová a Hana Halešová, bývalé studentky GTS | Zveřejněno: čtvrtek 4. července 2024 | 15x

Mgr. Eva Kordová (14. 4. 1949 — 29. 6. 2024) začala na Gymnáziu Trhové Sviny vyučovat v roce 1974 a zůstala této škole věrná až do jejího zrušení v polovině 80. let.

Díky ní jsme získali základy anglického jazyka, seznamovali se s československou i anglofonní moderní literaturou, četli jsme Kainara i Jamese Thurbera. Společně jsme sledovali čtvrteční knižní novinky a glosovali pondělní televizní inscenace.

Paní Eva Kordová stála za přípravou pořadu Bavte se s námi, stejně jako za časopisem Student. Spolu s E. Zemanem vedla v GTS dramatický kroužek. Neustále měla nové a nové nápady a plány.

Po zrušení místního gymnázia musela i Eva Kordová odejít na jednu z českobudějovických středních škol. Pravidelně jsme se však setkávali na srazech absolventů, kde jsme žasli nad šíří zájmů a znalostí paní profesorky, nad jejím neutuchajícím elánem a nadšením pro vše nové. Řada jejích studentů ji ještě nedávno potkávala na kulturních akcích v T. Svinech i Č. Budějovicích, na (cyklo)toulkách Novohradskými horami – ke svým studentům se vždy s radostí hlásila (a oni k ní) a dobře si je pamatovala.

Významně se zapsala do srdcí a duší svých studentů i kolegů, kteří se s ní nyní musí rozloučit.

Paní profesorko, děkujeme Vám za všechno. Budete nám chybět.