608 436 941

Trasoval jsem výšlapy

Autor: Antonín Felenda | Zveřejněno: pondělí 20. května 2024 | 6x

Letošní jarní výšlapy byly třetí v pořadí, které jsem nějakým způsobem stvořil. Při jarních v roce 2023 jsme udělali okruh po všech prvních vesnicích v okolí Svinů a také řádně zmokli.


Při podzimních v roce 2023 byl objeven soutok svinenského potoka s řekou Stropnicí.

No a letos jsme dobyli Háperk (57 9m nad mořem ), nahlídli do lomu a užili si sluníčka. Pro letošní šlapání jsem zvolil vražednou kombinaci. Trénuji a 26.4. absolvuji svinenskou Stoosmičku a protože jsem „FRAJER“ tak určitě během týdne stačím tři trasy výšlapů vyznačit levou zadní.


Již 27. 4. v 15:00 vím, že to levou zadní nepůjde, protože i na ní jsou extrémní puchýře. Neděle, pondělí, úterý jsou pryč a já ležím a skučím. Ve středu sbírám síly a pět hodin značím. Večer odpadám. Ve čtvrtek značím 13 hodin. Večer odpadám. V pátek opět celý den na trase. Upravuji brod a srovnávám kameny, abych nebyl proklínán. To ještě nevím, že připravuji past sám sobě. Večer? Co je to večer?

V sobotu před šestou ještě jedu na kole zkontrolovat fáborky, protože i letos se našel nějaký ten „dobrák“, který začal odstrojovat s předstihem.
V 7:30 jsem již v KICu a čekám na své ratolesti, které se dostavují v 9:00. Vyrážíme na krátkou. Během prvních kilometrů zjišťuji společně s vnučkou, že máme na víc a dáváme střední. Jen počkej, až bude brod. Brod je a u něj i zpráchnivělá větev, za kterou se neprozřetelně chytnu.

Ztráta důstojnosti. Z hlavy srčí krev a z těla odpadává bahno. No, ale protože jsem „FRAJER“, tak to dám. Nakonec spokojenost. Výšlapníci se usmívají, nebrblají, klobása chutná a pivo má říz.

Jestli cesta má být cíl, tak tahle vedla k devastaci mého těla.
Slovo patriot mi připadá příliš zprofanované a velmocenské, ale takové slovo, jako je „našinec“ to je jiná.
Jsem svinenský „našinec“ a se mnou jich na trase bylo na 300. Jo, prostě v Budějovicích by chtěl bydlet každej a natož pak ve Svinech. Tak snad na podzim.