608 436 941

Trhovosvinenská padesátka 2024

Autor: Jirka Steinbauer a Luboš Marek | Zveřejněno: úterý 16. ledna 2024 | 94x

Momentálně sice mrzne, až to praští, ale už nyní pro vás připravujeme již 10. ročník dálkového pochodu Trhovosvinenské padesátky. Tentokrát bychom vás chtěli pozvat na procházku okolím Trhovosvinenska a Třeboňska.

Letos půjdeme po následujících trasách:

Trasa 55 km: start Trhové Sviny - Žižkovo náméstí, okraj Borovan, Hluboká u Borovan, Lhota, Mladošovice, Domanín, Branná, Kojákovice, Kramolín, Jílovice, Těšínov, Lhotka u Olešnice, Bukvice, cíl Trhové Sviny - Buškův hamr. 

Dlouhá trasa 108 km: za Mladošovicemi se oddělí po hrázi Spolského rybníka, naučná stezka kolem Světa, Třeboň, kolem Zlaté stoky, po hrázi krále rybníků Rožmberk, Stará Hlína, k pomníku E. Destinnové, podél Nové řeky /Lužnice/, po hrázi rybníka Starý Hospodář, Lutová, Staňkov, kolem rybníka Hejtman, Chlum u Třeboně, Hamr, u Kojákovic se opět napojí na kratkou trasu.

Snažíme se co nejméně využívat asfaltových cest, ale bohužel ne vždy lze jít jenom lesem nebo po polních cestách. Trasa na Třeboňsko je také omezena řekou Stropnicí, kde si nemůžeme dovolit brodit jako vždy nějaký potůček, u řeky musíme použít most.

Zřejmě se letos bude (do třetice) jednat o poslední stovkovou trasu nás - alespoň za mne. Je to na přípravu, hlavně ohledně přípravy občerstvení (4 až 5 stanovišť) hodně náročné nejen finančně, ale taky fyzicky. Tak uvidíme, jaká bude letos účast a zájem místních zkusit si dlouhou trasu 108 km, vyzkoušet si, kam člověk dokáže dojít či doběhnout. Letos bude velice malé převýšení u dlouhé trasy, ale i tak to nebude to nic lehkého.

Akce se bude jako vždy konat poslední dubnový víkend 26. 4. - 28. 4. 2024.

Veškeré informace jsou a budou na stránkách pochodu www.pochodsviny.cz 

Zatím je vše je v začátku příprav, tak se hlaste, ať můžeme zajistit medaile a jiné potřebné věci k pochodu. Trasa bude opět jiná, snad zase něčím zajímavá a my se na vás opět po roce těšíme.