608 436 941

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice žen a mužů

Autor: Martina Falcníková | Zveřejněno: úterý 2. listopadu 2021 | 58x

O víkendu 16. - 17. 10. 2021 proběhlo v Brně Mistrovství ČR jednotlivců a družstev ve sportovní gymnastice mužů. V kategorii nejmladších žáků reprezentovali celý Jihočeský kraj pouze dva účastníci. Jeden za Merkur ČB a jeden za TJ Spartak Trhové Sviny. O to více si ceníme poctivé a dlouhodobé přípravy našeho závodníka Eduarda Pitálka, který se na tuto prestižní sportovní soutěž svými výkony nominoval. Eduard odcvičil pěkné sestavy na všech nářadích, pouze na přeskoku zaváhal. Nejlepšího výkonu dosáhl na prostných. Celkovým součtem bodů dosáhl na 32. místo v republice. Tímto gratulujeme za perfektní přípravu a reprezentaci našeho oddílu.

O tom samém víkendu, od pátku 15. do neděle 17. 10. 2021 proběhlo také Mistrovství ČR v gymnastice žen v Černošicích u Prahy. Zúčastnili se jej 3 naše gymnastky. Páteční závod zahájily ženy VS6C, zde závodila Martina Prachařová a skončila na 29. místě z 39. závodnic. Obzvlášť se jí povedl přeskok, kde získala vysoké bodové ohodnocení. Na prostné měla zcela novou sestavu, která se jí také velmi zdařila.

V sobotu za kategorii VS3C (mladší žákyně) závodila Elisabeta Hanzalová, která obsadila krásné 25. místo ze 63. závodnic. I když to byly její první větší závody, zvládla na bradlech bez problémů i náročnější prvky, které trénuje krátkou dobu.

V neděli závodily Juniorky VS5C. Tohoto závodu se zúčastnila Šárka Tisoňová, kterou bohužel provázela trochu smůla, kdy si při rozcvičení na kladině poranila koleno. Po ošetření zdravotníkem se přesto rozhodla závodit a bylo z toho skvělé 13. místo z 65. závodnic. I když toto byly Šárky poslední závody v gymnastice, rozhodla se tomuto sportu věnovat jako asistent trenéra.

Pro všechny závodnice i účastníky z řad rodičů to byl velice silný zážitek. Celková atmosféra, výkony všech gymnastek a především fakt, že se mistrovství konalo v moderní sportovní hale pojmenované na počest naší nejznámější gymnastky paní Věry Čáslavské, byl úžasný a silně motivující pro další práci. Všem závodnicím gratulujeme a trenérům i rodičům děkujeme za podporu.