608 436 941

Program KIC na leden

Autor: | Zveřejněno: středa 20. prosince 2023 | 6x

Z důvodu změny organizační struktury bude KIC zavřené od 1. 1. do 15. 1. 2024.

Můžete se však těšit na akce v únoru:

1. 2. čtvrtek – AUTORSKÉ ČTENÍ S ALEŠEM PALÁNEM
18:00, KIC

Autor představí svou novou knihu Náčelník, která zachycuje rozhovor Aleše Palána s Miloslavem Nevrlým. Jeho osamělé toulky po Jizerských horách a Karpatech, které podnikal od padesátých let, inspirovaly zástupy následovníků. Miloslav Nevrlý, skautskou přezdívkou Náčelník, jim byl příkladem, že se neznámými končinami dá chodit bez map, nenosit s sebou v batohu v podstatě nic, vydat se nejistotám a nalézt tak radost a smysl.
Vstupné zdarma

2. 2. pátek – VÝSTAVA DITY JEŽKOVÉ – Propojení s vesmírem
18:00, KIC

Moje první kolekce obrazů, kterou vystavím v městském infocentru Trhové Sviny, čerpá hlavně z přírody a emocí. Inspiraci nacházím v rozmanitosti barev a textur přírodního prostředí, což se odráží v abstraktních obrazech plných živých odstínů.
V obrazech je patrná symbióza mezi lidstvem a kosmem, zdůrazňují naši součást celého vesmírného kontextu. Používám abstraktní prvky, jako jsou proudící linie a spirály, abych zachytila dynamiku tohoto propojení. Barevná paleta odráží škálu vesmírných jevů, lidských emocí a statiku velkoměst.
Každý obraz vypráví svůj vlastní příběh o citových prožitcích a vnitřním světě, což mi umožňuje spojovat se s diváky na hlubší úrovni.
Moje práce také reflektuje osobní cestu objevování sebe sama prostřednictvím malby.
Malování mi přináší světlo do života již od malička, a proto je tato kolekce pro mne dalším významným krokem a těším se, že mohu své umění sdílet s ostatními prostřednictvím této výstavy. Velký dík patří mé mentorce, koučce a dlouholeté kamarádce za její podporu a profesionální názory ve výtvarné činnosti, Mgr. Marii Markové.

15. 2. čtvrtek – PROMÍTÁNÍ HISTORICKÝCH FILMŮ A FOTOGRAFIÍ TRHOVÝCH SVINŮ
18:00, Loutkový sál KD

Promítání krátkých historických filmů a fotografií Trhových Svinů. Večerem vás provede spisovatel Jan Štifter.
Vstupné zdarma