608 436 941

Pohádkově loutkové léto

Autor: Vaše KIC | Zveřejněno: pátek 10. září 2021 | 6x

Po celé léto jsme se společně setkávali na dětských loutkových představeních s podtitulem „Vezměte vnoučata na pohádku“. Celý projekt se uskutečnil za finanční podpory MPSV z programu „Obec přátelská seniorům 2021“.

Počasí nám přálo, a tak se všech šest pohádek mohlo odehrát pod širým nebem, a to v parku před Kulturním domem Trhové Sviny nebo v krásném prostředí Buškova hamru.

Návštěvnost svědčí o tom, že dětská představení si mezi dětmi získala velkou oblibu, za což jsme velmi vděční.

Byli bychom velmi rádi, kdyby rodiče či prarodiče brali dětská představení jako příležitost strávit společné chvilky se svými dětmi a společně s nimi se ponořit do světa fantazie a prožít pohádkové dobrodružství. A možná se i na chvilku vrátit do dětských bezstarostných let.

Zároveň však být dítěti parťákem a průvodcem v tom, jak se na takovém divadelním představení chovat. I když se odehrává na dece pod širým nebem, má svá pravidla a jsou věci co se sluší a co již ne…

Občas je nám líto, že někteří rodiče odloží své dítko na pohádku a opodál diskutují, aniž by tušili, co zrovna jejich ratolest při představení vyvádí a někdy se i nevědomky vystavuje nebezpečí.

Ano, chápeme, že i rodič si potřebuje vydechnout a je rád, že dítko na hodinku „udal“. Věřte však, že i tady vás vaše děti potřebují a třeba by si i přály, abyste společně s nimi sdíleli jejich zážitky z pohádkového představení.

Proč by jinak vaše dětičky za vámi, stojícími opodál, neustále odbíhaly, pokřikovaly a prostě celkově narušovaly celý průběh představení a rušily účinkující a ostatní diváky? Prostě jim tam chybíte. Máma nebo táta, babička, děda, který by jim řekl a ukázal, jak se mají při divadelním představení správně chovat…