608 436 941

Program KIC na září

Autor: KIC T. Sviny | Zveřejněno: pondělí 23. srpna 2021 | 26x

I v září se můžete těšit na zajímavé akce…

Přejeme všem žákům i rodičům veselý start do nového školního roku!

Sobota 4. 9.  od 17:00 - loutkové divadlo Kašpárek a dřevěný koník (na Buškově hamru)

Sobota 4. 9. ZA PŘÍRODOU, HISTORIÍ A ENERGIÍ ŠUMAVY s průvodkyní Jitkou Bartyzalovou

Pátek 10. 9.  od 19:30 do 22:00 - Noc netopýrů (Večerem provede Lukáš Šimek)

Sobota 11. 9.  od 14:00 - Timbersport (CZECH CUP Trhové Sviny 2021 - DŘEVORUBECKÁ SHOW - podrobnosti viz v článku na této straně), k tanci a poslechu zahraje od 19:00 kapela Mašinka

- 4 soutěžní disciplíny: přeřezávání ležící klády, přeřezávání stojící klády, řezání motorovou pilou, řezání ruční pilou

 - 2 exhibiční disciplíny: sekání ve výšce, řezání pilou s velkým výkonem

Město Trhové Sviny vás zve na dřevorubeckou show s doprovodným programem a večerní tancovačkou

V sobotu 11. září od 14:00 se v blízkost Buškova hamru uskuteční soutěž STIHL Timbersports®, závod Czech Cup 2021. Připraveny jsou také divácké soutěže. Po závodu bude akce pokračovat navazující taneční zábavou s kapelou Mašinka.

Akce se koná u nás poprvé. V areálu hamru bude připravena stage a zázemí pro samotný závod, kdy diváci budou moci sledovat opravdové siláky v akci.

Akce se zúčastní i několikanásobný mistr Evropy Martin Komárek, který kromě samotné účasti v závodu předvede také exhibiční vystoupení, kdy ukáže divákům disciplíny jako je sekání ve výšce Springboard nebo disciplína Hot Saw - řezání s pilou o výkonu 70 koní.

Zeptali jsme se Martina Komárka, jak se na akci těší: „Jistě se těším, jsem Jihočech a Novohradské hory mám rád, také vaše město beru jako rodiště prezidenta Emila Háchy, který pro nás mnohé dobré udělal. Prostě náš sport k vám patří a jistě najde velký počet zájemců, kteří budou moci naživo vše s

zhlédnout, sám jsem si to „trochu“ ztížil, protože mám druhý den v Švýcarsku kvalifikační závod na Mistrovství světa v Trophy a pojedeme tam přes noc, jistě přijďte, bude to zajímavé, zvu vás“.

Soutěžit se bude celkem ve čtyřech disciplínách, a to přesekávání ležící klády - Underhad chop, přesekávání stojící klády - Standing chop, řezání motorovou pilou Stock saw a řezání ruční pilou Single Buck. K vidění budou souboje těch nejlepších českých dřevorubců.

„Během závodu budou odříznuty kotouče, na které se budou moci podepsat závodníci. Kromě kotoučů bude možné získat i kotouč podepsaný Martinem Komárkem, který pořádá v rámci této akce svou autogramiádu,“ dodává za město paní Šárka Floderová.

Po odpoledním programu bude navazovat večerní taneční zábava s kapelou Mašinka. Country večer s úspěšnou kapelou, která do prostředí Buškova hamru jistě zapadne, zcela určitě vytvoří příjemnou atmosféru.

Vstup na akci, včetně večerní zábavy, je zdarma.