608 436 941

MDŽ v Otěvěku

Autor: J. Vondrášková | Zveřejněno: středa 20. března 2024 | 25x

V sobotu 9. března 2024 jsme společně oslavili Mezinárodní den žen v otěvěckém kulturním sále. Sál praskal ve švech, na stolech byla spousta občerstvení a při příchodu dostala každá žena na uvítanou karafiát. K poslechu, tanci i zpěvu hrála tradičně besednická skupina Kašovanka.

Celé pozdní odpoledne se neslo v duchu Televarieté, které uváděli Jiřina Bohdalová (Petra Nováková) a Vladimír Dvořák (Milan Krajčírik). Jako první vystoupila skupina Index se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou (Světlana Zettlová), následovalo gymnastické uskupení Duo Putani, až z daleké Itálie. Oddychnout a poklábosit jsme si odskočili do místního obecního obchůdku, přijel se na nás podívat i Petr Kotvald (Dan Homola) a Standa Hložek (Evžen Lichka) s písničkou Holky z naší školky a v neposlední řadě vystoupil i soubor kankánových tanečnic. Celé vystoupení nás nepřestalo udivovat svou originalitou a vrátilo nás v čase do šedesátých, sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých let minulého století. Smích se nesl celým sálem.

Tímto bych chtěla poděkovat všem účinkujícím z dětských i dospělých řad. Velký dík patří také lidem, kteří se starali o občerstvení a pití, topení a výzdobu a především těm, kteří celou akci naplánovali, zorganizovali a uskutečnili, zejména paní Petře Novákové.

Bylo to krásné sobotní odpoledne, které se opět protáhlo do večera a užili jsme si ho plnými doušky.