608 436 941

Mikuláš, anděl a čerti opět zavítali na Svatou Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: čtvrtek 7. prosince 2023 | 19x

Cestu na Svatou Trojici opět našel Mikuláš, anděl a čerti. Naštěstí ví, že dětí máme u nás požehnaně. To je také důvod, proč jsme se opět přeměnili na tato stvoření a vyrazili jsme pozlobit naše ratolesti. Masky, které nebyly jen děsivé, ale i dobrácké, jsme využili k potěšení a postrašení svých nezbedných, nebo naopak vzorných dětí.

Začalo to všechno po setmění. Mikuláš, anděl a početná družina čertů se vydala do každého svatotrojického stavení. Krásné kostýmy, paruky, řetězy, dupání a klepání na dveře… Tak přeci jen…Naplnilo se očekávání dětí. Někteří s radostí, jiní s obavami čekali, co když se čerti něco doslechli. Ale i ti největší zlobivci měli štěstí – za písničku, básničku nebo slib, že budou hodní, jim bylo odpuštěno a jako bonus obdrželi všichni balíček plný sladkostí.

Pro děti i pro nás je to krásné odreagování od předvánočního shonu. Starší děti sice ví, že přišli převlečení buď rodiče, nebo sousedé, ale i přesto má mikulášská tradice svoje kouzlo.

Pro všechny aktéry to byl hezký zážitek, který si s radostí zopakujeme i příští rok. Také bychom rádi poděkovali všem zúčastněným za pomoc.