608 436 941

Halloween na Svaté Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: středa 1. listopadu 2023 | 15x

V sobotu 28. 10. 2023 jsme za stmívání zaznamenali u Lomečku větší výskyt duchů, zombie, čarodějnic, vlkodlaků, upírů, kostlivců a jiných strašidel. Bylo zřejmé, že ti všichni přijali pozvání na třetí Haloweenskou párty u Lomečku.

Tento starý tradiční keltský zvyk jsme se rozhodli oslavit už třetím rokem i my na Trojici. Každé příchozí strašidlo dostalo svou vlastní dýni. Tu si mohla strašidla sama vydlabat a vyřezat, dle vlastního uvážení. Těm nejmenším samozřejmě ochotně asistovala o něco starší strašidla. Výtvory jsme rozmístili kolem Lomečku a po vyřezání je zapálili. Tím jsme vykouzlili tu správnou atmosféru.

Samozřejmě nechybělo ani strašidelné pohoštění, které obsahovalo duchové pusinky, pavouky, oči, halloweenský koláč a spoustu dalších lahodných dobrot. Jako vždy jsme si velmi pochutnali. I připravená výzdoba se letos velmi povedla.

Vrcholem statečnosti byla připravená stezka odvahy. Strašidla otestovala svou odvahu a některá dokonce i své hlasivky. Průchod stezkou účastníci stvrdili svým podpisem u studny, kde si musili ze strašidelné studny, kterou obýval vlkodlak, vytáhnout psací potřeby. Na stezku byla strašidla vybavena svítícím náramkem a za zvládnutou stezku obdržela strašidelný balíček sladkostí.

Po stezce jsme si udělali diskotéku, kterou přítomná strašidla pěkně roztančila.

Halloween se nám opět velmi vydařil, všichni jsme si ho užili. Všem nadpřirozeným bytostem děkujeme za účast a budeme se těšit na příští rok. 

Náš velký dík patří také našemu sponzorovi, díky němuž jsme mohli tuto akci uskutečnit. Touto cestou tedy jménem Spolku přátel Svaté Trojice děkujeme našemu sponzorovi: SILHOUETTE Czechia s.r.o.