608 436 941

Dětský den v Otěvěku

Autor: J. Vondrášková | Zveřejněno: pondělí 24. července 2023 | 20x

V sobotu 1. července 2023 se v Otěvěku konal dětský den. Počasí nám přálo, a tak mohlo začít odpoledne plné soutěžních aktivit. Na začátku si každé z dětí vyzvedlo svoji kartičku, do které při splnění úkolu dostalo razítko. Děti zdolávaly zábavné úkoly, kde musely ukázat své dovednosti, např. lovení rybiček, hod na plechovky, překážková dráha z pneumatik, střelba ze vzduchovky a spousta dalších. Někteří vše zvládly sami, těm menším pomáhali rodiče. Pro starší děti byla navíc připravena stezka kolem Otěvěka, kde děti musely pomocí hádanek a kvízů vyluštit tajenku. Po splnění všech úkolů čekala na všechny samozřejmě velká odměna.

Během dne děti dostaly malé občerstvení, pití, ovoce, na osvěžení nanuky a také sladké či slané dobroty, které napekly maminky a babičky, aby děti nabraly sílu a mohly si užít i skákací hrad a vodní skluzavku.

Vyvrcholením celého dne bylo večerní letní kino. Nikdo nepodcenil přípravy, děti i dospělí se vybavili křesílky, sedacími vaky, spacáky, polštářky a samozřejmě popcornem či brambůrkami. Těsně před desátou hodinou nám Městské kulturní středisko Trhové Sviny začalo promítat film Kocour v botách. Tímto jim patří obrovský dík a nejen jim, ale i všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na přípravě a uskutečnění krásného odpoledne a večera plného zábavy. V neposlední řadě děkujeme všem za dobrovolné finanční příspěvky.