608 436 941

Dětský den na Rejtech

Autor: Dagmar Cepková, Spolek Rejta | Zveřejněno: čtvrtek 20. července 2023 | 38x

Mezinárodní den dětí jsme neslavili 1. června, ale vlastně spíše jako uvítání školních prázdnin jsme 24. června připravili na Rejtech na fotbalovém a softbalovém hřišti Dětský den.

Pro děti byly připraveny sportovní a vědomostní aktivity; kdo nasbíral razítka ze všech stanovišť, mohl si přijít pro odměnu v podobě medaile a sáčku s dárky. Kromě klasických disciplín, jako je například hod míčkem na cíl či skákání v pytli, na děti čekala i střelba ze vzduchovky, golf, softbal, včelaři, myslivec, skládání puzzle a ukázky daktyloskopie.

Velký zájem dětí patřil vozu záchranářů, který si mohly prohlédnout a vyzkoušet, jaké to je, být naložen na nositka a ošetřován v sanitce.

Hasiči se svým vozem měli také veliké množství návštěvníků, kterým ukazovali kabinu i obsluhu střikačky. Hasiči se také dočkali největšího nadšení ze strany dětských návštěvníků, když začali stříkat hasící pěnu, až z ní uprostřed hřiště vytvořili pořádné jezero. Na fotkách vidíte, že děti nezaváhaly a pěnu si pořádně užily.

Vše bylo skvěle doplněno častým pobytem ve skákacím hradu.

Organizátoři ze Spolku Rejta srdečně děkují všem, kdo za úspěchem dětského odpoledne stáli: myslivcům, včelařům, softbalistům, záchranářům i hasičům, provozovateli občerstvení a skákacího hradu a dalším dobrovolníkům, které zde nelze všechny vyjmenovat.

Stálo to za to - dětí přišlo víc než šedesát!

O dalších akcích, které chystáme pro děti i pro dospělé, se můžete dozvědět na stránkách www.skrejta.cz.